Канадски хокеист се отказа след 15 сезона в НХЛДвукратният олимпийски

...
Канадски хокеист се отказа след 15 сезона в НХЛДвукратният олимпийски
Коментари Харесай

Канадски хокеист се отказа след 15 сезона в НХЛ

Канадски хокеист се отхвърли след 15 сезона в НХЛ
Двукратният олимпийски първенец с Канада Рик Наш приключи своята професионална хокейна кариера след проблеми със разтърсвания. 34-годишното ляво крило от предградията на Торонто, първи избор в Драфта през 2002 година от Кълъмбъс, изкара девет сезона за Блу Джакетс и повече от шест с Ню Йорк Рейнджърс, преди да изиграе последните си 11 мача с екипа на Бостън предходната акция.

Той бе в Бруинс през миналия март, когато получи тежък удар в главата от хокеиста на Тампа Бей Седрик Пакет. Това бе едно от последните разтърсвания, което Наш получи по време на кариерата, в това число и едно през сезон 2013-14, което го остави отвън игра за 17 мача.

,,Поради нови проблеми и сиптоми, свързани със разтърсването предишния март, Рик Наш е заставен да се откаже от хокея “, се споделя в публично изказване на сътрудниците на Наш.,,Според съвета на медицинския екип, рискът от в допълнение увреждане на мозъка е прекомерно огромен, с цел да може Рик да се завърне в игра. Той би желал да благодари на всички, които са го подкрепили в сложния интервал за него “, се приключва в изказването.

Наш, който игра и за швейцарския Давос по време на локаутите в НХЛ през 2004-05 и 2012-13, оказа помощ на Канада да завоюва олимпийско злато във Ванкувър през 2010 и Сочи през 2014, както и международна купа през 2007. Хокеистът завършва кариерата си с 437 гола и 368 асистенции в 1, 060 мача, както и 18 гола и 28 асистенции в 89 плейофни дуела.

След предишния сезон, Наш бе на трето място измежду активно-играещите изпълнители в НХЛ, като изоставаше единствено от руснака Александър Овечкин от носителя на Купа Стенли Вашингтон Кепитълс и Патрик Марло от Торонто Мейпъл Лийфс. Наш остава най-хубавият изпълнител на всички времена за Блу Джакетс с 289 гола и 258 асистенции в 674 мача за отбора, като завоюва и трофея,,Рокет Ричард “ за най-хубав голмайстор през сезон 2003-04 със своите 41 попадения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР