Канадската провинция Квебек смята да събира от 2019 година данък

...
Канадската провинция Квебек смята да събира от 2019 година данък
Коментари Харесай

Квебек въвежда данък върху някои интернет услуги

Канадската провинция Квебек счита да събира от 2019 година налог от някои огромни интернет компании като Netflix (за стрийминг услуги) или Airbnb (за наемане на жилища). Това заяви държавното управление на френскоговорящата провинция на Канада, съобщи БГНЕС.
Само интернет платформи, които продават " нематериалните артикули или услуги ", ще могат да заплащат налог върху продажбите в Квебек (Taxe de Ventes du Québec) от 9,975%, според проекта за бюджет на провинцията за 2018-2019 година, импортиран от демократичното държавно управление на Филип Куйар.
Чуждестранните платформи ще би трябвало да се записват в провинцията, с цел да могат да продават услугите си в Квебек. От 1 януари 2019 година тези предприятия ще би трябвало да се регистрират с налога. Канадските компании, основани отвън Квебек също ще би трябвало да създадат това, само че от 1 септември 2019 година
Данъкът не покрива уеб сайтове за онлайн търговия като колоса Amazon, които към този момент са пощадени. " За компании, които продават артикули, обувки и така нататък, ние към момента имаме вяра, че най-хубавият метод за справяне (с този въпрос) е по-добрият надзор на границите ", съобщи за Радио Канада Карлос Лейтао, министър на финансите в Квебек. Той разгласи " пилотен план " в Квебек с присъединяване на канадските пощи и федералната митническа работа, с цел да се усъвършенства събирането на мита и продажбите с натрапен платеж през електронната търговия.
Квебек към този момент е уединен състезател в тази битка против укриването на налози от огромните компании в мрежата: канадското федерално държавно управление неотдавна съобщи предпочитание да се оправи с казуса към интернет колосите, само че без да прецизира периоди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР