Канадската полиция постави ултиматум на протестиращите в Отава срещу COVID

...
Канадската полиция постави ултиматум на протестиращите в Отава срещу COVID
Коментари Харесай

Полицията в Отава с ултиматум към протестиращите: Напуснете незабавно

Канадската полиция сложи ултиматум на протестиращите в Отава против Коронавирус ограниченията, оповестява " Франс прес ".

На 20-ия ден от огромните митинги на стачкуващите бяха раздадени листовки с предизвестие: " Трябва да напуснете зоната неотложно ".

Посочва се, че всеки, който блокира пътища или оказва помощ на други да го вършат, прави нарушаване на закона и може да бъде задържан за тези нарушавания.

Органите на реда предизвестиха протестиращите водачи и че транспортните им средства може да бъдат иззети, шофьорските книжки - отнети, а банковите им сметки - тествани.

По улиците на канадската столица към момента има паркирани стотици камиони , чиито притежатели отхвърлят да изоставен града и упорстват за среща с премиера Джъстин Трюдо.

Вчера стана ясно, че след рецензии, че не е направил задоволително, с цел да се оправи с митингите.
 Шефът на полицията в Отава хвърли оставка поради митингите
Шефът на полицията в Отава хвърли оставка поради митингите

Той е подложен на критика, че е бил прекомерно благосклонен в метода къв " Конвоя на свободата "

Демонстрацията на водачи на камиони, добил популярност като " упорства държавното управление да анулира задължителниата имунизация и други ограничавания и е окупирал елементи от центъра на Отава от края на януари. Той също по този начин който обаче беше освободен през уикенда.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо разгласи, че които да дадат на федералното държавно управление спомагателни пълномощия за справяне с митингите.
 Трюдо задейства изключителни ограничения за справяне с митингите в Канада
Трюдо задейства изключителни ограничения за справяне с митингите в Канада

Разпоредбите са били употребявани през двете международни войни

Трюдо има намерение да задейства Закона за изключителните обстановки, който разрешава на федералното държавно управление да позволи използването на специфични краткотрайни ограничения за застраховане на сигурността при национални изключителни обстановки в страната.

Въпросните разпореждания са били употребявани един-единствен път в спокойно време - от някогашния министър-председател Пиер Трюдо, бащата на Джъстин Трюдо, по време на така наречен Октомврийска рецесия през 1970 година

Освен това те са били задействани и два пъти през двете международни войни. Тогава обаче са били част от Закона за военните ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР