Канадската полиция използва лютив спрей и зашеметяващи гранати срещу протестиращите,

...
Канадската полиция използва лютив спрей и зашеметяващи гранати срещу протестиращите,
Коментари Харесай

С лютив спрей и зашеметяващи гранати полицията разпръсна протестиращите в Отава

Канадската полиция употребява пикантен спрей и зашеметяващи гранати против протестиращите, окупирали центъра на Отава за повече от три седмици, оповестява " Ройтерс ".

След като отстраниха част от блокадата и арестуваха над 100 души през вчерашния ден, днес чиновниците на реда съумяха да разпилян и главната част от блокадата пред Народното събрание и кабинета на министър-председателя. Отново имаше арестувани.

" Казахме ви да напуснете. Дадохме ви време да го извършите. Действахме постепенно и методично, до момента в който вие бяхте нападателни към офицерите и конете ", заяви полицията в Туитър в свое изказване до водачите на камиони.

Полицията употребява високоговорители, с цел да предизвести тълпата да се разпръсне, в случай че не желае да бъде задържана. Някои от арестуваните носеха бронежилетки, димни гранати и други пиротехнически средства в чантите и транспортните си средства.

Униформените разрушиха прозорците на част от камионите, с цел да арестуват заключените в кабините им хора.

Демонстрацията на водачи на камиони, добил популярност като  " Конвой на свободата ", настоява държавното управление да анулира задължителниата имунизация и други ограничавания и е окупирал елементи от центъра на Отава от края на януари. Той също така блокираше значим граничен пункт със Съединени американски щати, който обаче беше освободен миналия уикенд.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо разгласи, че ще задейства изключителни ограничения, които да дадат на федералното държавно управление спомагателни пълномощия за справяне с митингите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР