Канадската полиция използва лютив спрей и зашеметяващи гранати и извърши

...
Канадската полиция използва лютив спрей и зашеметяващи гранати и извърши
Коментари Харесай

Канадската полиция използва груба сила срещу Конвоя на свободата

Канадската полиция употребява пикантен спрей и зашеметяващи гранати и извърши десетки арести, до момента в който разчистваше улицата пред Народното събрание в Отава, където стачкуващи лагеруваха повече от три седмици, с цел да стачкуват против рестриктивните мерки по отношение на пандемията, заяви Ройтерс.

За два дни са осъществени общо 170 ареста, заяви пред кореспонденти краткотрайният шеф на полицията в Отава Стив Бел. До следобяд полицията разпръсна главната част от блокадата пред Народното събрание и кабинета на министър-председателя.

След настъпването на нощта полицията изпрати известие в Туитър до стачкуващите, в което се споделяше: " Махнете се от студа и прекратете по-нататъшните противозаконни дейности " или рискувате да бъдете задържани.

Сега градските управляващи почистват и изтеглят останалите коли, сподели Бел на конференция. Но други региони в града към момента не са разчистени и има риск стачкуващите да трансформират местоположението си, сподели той.

С помощта на високоговорители полицията предизвести множеството да се разпръсне и заплашио с арести в противоположен случай.

Организаторите на така наречен " Конвой на свободата " обявиха, че са помолили водачите на камиони да се изтеглят поради това, което нарекоха груби полицейска тактики, и доста камиони в действителност напуснаха в събота центъра на града. Петдесет и три транспортни средства са били изтеглени, оповестиха от полицията.

Служителите са счупили прозорците на коли, с цел да арестуват хората, които са били заключени вътре. Някои от задържаните в събота са носели бронежилетки, а в чантите и колите им е имало димни гранати и други пиротехнически средства, заяви полицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР