Канадската компания Velocity Minerals обяви, че ще започне тестване на

...
Канадската компания Velocity Minerals обяви, че ще започне тестване на
Коментари Харесай

Тази канадска компания ще започне сондиране в два проекта за добив на злато в България

Канадската компания Velocity Minerals разгласи, че ще стартира тестване на сондажи в своя план за добив на злато в " Розино ", както и в своя лиценз за изследване в село Дънгово през последното тримесечие на 2022 година. Velocity е във финалните стадии на обезпечаване на позволения за тестване на сондажи на двете площадки, се споделя в изказване на компанията, представено от SeeNews.

Наред с това, канадската компания възнамерява да продължи сондажите в спомагателни сектори от своя медно-златен план " Иглика " в Югоизточна България.

През юли златодобивът приключи сондажите в село Воден - първата цел на плана за изследване на " Иглика " от 100 квадратни километра, само че не се възнамерява по-нататъшна работа там, защото резултатите като цяло бяха " разочароващи ", с пресичащи се точки с ниско наличие на злато, в това число някои връщащи се 0,51 g/t злато на повърхността.
 Velocity Minerals откри злато за 500 милиона лв. в ново находище в България
Тази компания откри злато за 500 милиона лв. в ново находище в България

" Обичник " се изследва от 2019 година, а в него има към 156 хиляди тройунции от жълтия метал

" Розино " е водещият златен план на Velocity в България и има евентуален ресурс от минерали при гранично наличие на злато от 0,5 g/t от 11,8 милиона тона при 1,22 g/t злато за 465 000 унции. Канадската компания има намерение да направи проби на още места наоколо на дълбочина от 1500 метра.

Печалбите от живота на мината са оценени на към $224,9 милиона преди лихви, налози и обезценка.

Velocity чака утвърждение от българското Министерство на околната среда и водите за лиценз за Дънгово - 870 хектара, с първична стратегия за сондиране от 2000 метра за тестване на предпочитани цели източно от плана Македонци, в който минната компания има 70%.

В началото на 2021 година Velocity Minerals закупи 100% дял в плана " Иглика " и обвързвания лиценз за изследване според авансово контрактувана опционна договорка. Velocity упражни правото си да придобие всички акции на българската компания Balkan Minerals Development, която притежаваше лиценза за изследване на плана, като от българска страна резервираха 2% чиста възвръщаемост, лимитирана до $5 милиона.
 Velocity Minerals стана мажоритарен притежател на златодобивния план
Канадската Velocity Minerals стана мажоритарен притежател на златодобивния план " Розино "

Сондажите там ще стартират през този месец
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР