Канадската компания St Charles Resources съобщи, че е подписала обвързващ

...
Канадската компания St Charles Resources съобщи, че е подписала обвързващ
Коментари Харесай

Канадската St Charles Resources иска да закупи българската компания за добив на злато Eastern Resources

Канадската компания St Charles Resources заяви, че е подписала обвързващ документ за  оглед и вероятно придобиване на основания в България частен бизнес за домив на злато на Eastern Resources. Компанията има две златни мини в Южна България.Цената на договорката е €2,28 милиона, оповестява SeeNews.

Договорът за планове планува, че двете компании би трябвало да подпишат дефинитивно съглашение по отношение на препоръчаната транзакция за всички акции до 30 ноември, се споделя в изказване на St Charles Resources.

Потенциалната договорка ще докара до издаване на 952 380 елементарни акции на канадската компания за всяка притежавана акция на Eastern Resources, до общо към 33,3 милиона елементарни акции в подмяна на 35 акции в целевата компания. Във връзка със договорката страните имат намерение да извършат по едно и също време финансиране под формата на предложение на скъпи бумаги в размер на €2,28 милиона, съгласно изказването. Постъпленията ще отидат за финансиране на изследване и други разноски, свързани с двете мини за злато у нас, както и за потребностите на оборотния капитал.
 Velocity Minerals ще стартира сондиране в още два плана за рандеман на злато в България
Тази канадска компания ще стартира сондиране в два плана за рандеман на злато в България

Към момента облагите на мината в " Розино " възлизат на $224,9 милиона

Eastern Resources има четирима акционера - Seefin Capital, Balkan Mineral & Discovery, GEOPS-Bolkan Drilling Services и Dundee Resources - напълно притежавано дъщерно сдружение на канадския минен колос Dundee Corporation. Тя има напълно златния план Кутел в Източните Родопи и златния план Костилково, който е покрай границата с Гърция, в област Хасково в България.

Базираната в София компания сви чистата си загуба до 25 286 канадски $ през 2021 година от 46 060 канадски $ през 2020-а. През първата половина на 2022 година Eastern Resources регистрира чиста облага от 48 453 канадски $.

Предложеното придобиване е предмет на редица условия, в това число довеждане докрай на механически отчети за двата плана за рандеман на злато, редица инспекции и утвърждения от регулаторни органи и акционери.

Двете компании се стремят да осъществят договорката до 28 февруари 2023 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР