Канадска компания ще се включи в битката за високоскоростни превози

...
Канадска компания ще се включи в битката за високоскоростни превози
Коментари Харесай

Канада работи върху влак, който ще развива скорост от 1000 км/ч

Канадска компания ще се включи в борбата за високоскоростни транспорти с с влакове, оповестиха международните медии. Проектът включва 25-метрови влакове, левитиращи върху магнитно поле, които ще транспортират пасажери с почти внушителните 1000 километра в час.

Базираната в Торонто TransPod разкри проектите си за създаване на FluxJet - изцяло електрическа транспортна система, която е хибрид сред аероплан и трен.

Тази скорост е по-бърза от тази на комерсиалните самолети и близо три пъти по-бърза от множеството високоскоростни влакове в света. Едно от главните преимущества на FluxJet е, че въглеродните му излъчвания са нулеви.

Системата ще разчита на " безконтактно предаване на сила ", при което влакът ще черпи мощ от съществуващата електрическа мрежа посредством магнитни полета.

Цената ще бъде с 44 % по-ниска от цената на самолетен билет

Като начало компанията възнамерява да построи съвсем 200 благи мрежа от вакуумни тръби сред канадските градове Едмънтън и Калгари. Предвижда се влаковете да потеглят на всеки две минути и да транспортират до 54 пасажери и 10 тона товар при всяко пътешестване. Пътуването от 175 благи сред двата града ще лишава едвам 45 минути.

От компанията се надяват да стартират строителството на междуградската линия FluxJet до 2027 година. Очаква се планът да коства най-малко $18 милиарда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР