Канадка, която причини щети за 10 милиона долара, след като

...
Канадка, която причини щети за 10 милиона долара, след като
Коментари Харесай

Нахалница заведе дело - напила се и взривила къща

Канадка, която аргументи вреди за 10 милиона $, откакто кара пияна, блъсна се в къща и провокира детонация, в този момент съди уредник на концерт, където й е обезпечили алкохолни питиета - защото тя твърди, че притежателите са отговорни.

Фиаското с „ колата-бомба “ се случило през август 2019 година, до момента в който 26-годишната Даниела Лейс се прибирала от концерт на Мерилин Менсън в Лондон, Онтарио, заяви СиБиСи.

След като се напива на концерта и се качва зад кормилото, Лейс се блъска със свия „ Форд Фюжън ” - регистриран на татко й - в тухлена къща, скъсвайки газова тръба и предизвиквайки солидна детонация, която унищожила четири къщи и рани седем души.



Падащи парчета довели до пожари в няколко къщи наоколо - и целият квартал трябвало да бъде евакуиран, като газът и водата били спрени в целия регион. Като цяло гърмежът е предизвикал вреди от към 9,8 до 14,7 милиона $.

„ Финансовото изражение на дейностите на госпожа Лейс е голямо, като общата оценка на вредите наближава 15 милиона $ “, сподели арбитър Джордж Орсини пред съда.

Впоследствие Лейс се призна за отговорна по четири обвинявания за шофиране в нетрезвено положение и беше наказана на три години затвор през 2021 година



Този месец тя и татко ѝ Шон Лейс заведоха дело против „ Онтарио Фуд Сървис ”, компанията, която доставила алкохол на концерта. Те настояват, че доставчикът на алкохола споделя отговорността за гърмежа на съображение, че чиновниците „ изгониха Лейс от мястото, без да подхващат стъпки, с цел да подсигуряват, че тя няма да се прибере с колата си “, съгласно правните документи.

В допълнение Лейс също по този начин твърди, че от „ Онтарио Фуд Сървис ” са траяли да й сервират алкохол, до момента в който са знаели, че е била в нетрезво положение, обвинявайки ги, че са сложили „ облагата над сигурността “ и са съдействали по този метод за вредите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР