Канадка беше осъдена в четвъртък на около 22 години затвор

...
Канадка беше осъдена в четвъртък на около 22 години затвор
Коментари Харесай

22 години затвор за канадка, изпратила писмо с рицин на Тръмп

Канадка беше наказана в четвъртък на към 22 години затвор за изпращането на заплашителни писма, съдържащи рицин, през септември 2020 година до тогавашния президент Доналд Тръмп в Белия дом, се споделя в изказване на министерството на правораздаването на Съединени американски щати, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

55-годишната Паскал Сесил Вероник Ферие, която има канадско и френско поданство се призна за отговорна по-рано тази година. Тя е изпратила писма с рицин на Тръмп и осем чиновници на правоприлагащите органи в щата Тексас, заяви министерството на правораздаването.

Пликът, адресиран до Тръмп, е засечен през септември 2020 година в оборудването за подбиране на пощата на Белия дом във Вашингтон. Там личният състав на пощенската работа го маркира като недоверчив и се е свързва с ФБР.

Ферие е задържана два дни по-късно на канадско-американската граница сред американския град Бъфало и Форт Ери в канадската провинция Онтарио.

Тя признава, че през септември 2020 година е направила рицин в жилището си в Квебек, оповестиха прокурорите.

Нейната присъда от 262 месеца затвор ще бъде последвана от следено освобождение и тя ще е под наблюдаване до края на живота си, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Рицинът е растение, чиито семенасъдържат мощна отрова. Съдържа отровния белтъкрицини алкалоидарицинин. Семената му съдържат 45–60%рициново масло. Приличат на семената нафасула(въпреки че двете растения са от разнообразни семейства) и в случай че бъдат комплицирани и употребявани за храна, довеждат до отравяния.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР