Канадка беше осъдена на близо 22 години затвор за изпращане на писмо с рицин до Тръмп

...
Канадка беше осъдена в четвъртък във Вашингтон на близо 22
Коментари Харесай

Канадка беше осъдена в четвъртък във Вашингтон на близо 22 години затвор за изпращане на заплашително писмо, съдържащо отровата рицин, до тогавашния президент Доналд Тръмп в Белия дом.

56-годишната Паскал Ферие се призна за виновна за нарушаване на забраните за биологични оръжия в писма, изпратени до Тръмп и до полицейски служители в Тексас, където тя беше затворена за няколко седмици през 2019 г.

Нейният защитник Юджийн Ом каза, че Фериер няма предишно криминално досие и е „необичайно интелигентен“ френски имигрант, който е получил магистърска степен по инженерство и е отгледал две деца като самотен родител.

Но през септември 2020 г. прокурорите казаха, че Фериер е направил рицин у дома в Квебек и е изпратил потенциално смъртоносната отрова, получена от обработката на рицин, на Тръмп с писмо, което го нарича „Грозният тиранин клоун“ и отчасти гласи: „Ако не подейства, Ще намеря по-добра рецепта за друга отрова или може да използвам пистолета си, когато успея да дойда. Насладете се! СВОБОДЕН БУНТОВНИЧЕСКИ ДУХ.“

Писмото от Ферие, което също казва на Тръмп да „ откажете се и премахнете кандидатурата си за тези избори“, беше прихваната в съоръжение за сортиране на поща през септември 2020 г., преди да успее да стигне до Белия дом.

Тя беше арестувана при опит да влезе на граничен пункт в Бъфало, Ню Йорк, носейки пистолет, нож и стотици патрони, съобщиха властите. Разследващите откриха и осем подобни писма до служители на правоприлагащите органи, отговарящи за затвора в Тексас, където тя беше държана, след като отказа да напусне паркова зона, когато той беше затворен.

В криволичеща реч Ферие каза на съдията във Вашингтон, окръг Колумбия, че смята себе си за „миролюбив и искрено мил човек“, но се ядосва за проблеми като несправедливост, злоупотреба с власт и „глупави правила. " Тя говори за чувството, че е направила малко, за да подкрепи ценностите си, докато децата й са били малки, и се е смятала за „активистка“, а не за „терористка“. Тя изрази малко разкаяние, но каза: „Искам да намеря мирни средства за постигане на целите си“, каза тя.

САЩ Окръжният съдия Дабни Фридрих издаде 262-месечната присъда, описана в споразумение за признаване на вината с прокурорите, което също щеше да експулсира Фериер от страната, след като бъде освободена, и да изисква тя да бъде под надзор за цял живот, ако някога се върне.

Съдията отбеляза "истинска раздяла" между канадската баба, която е работила за друга диплома, докато е зад решетките, и престъпленията, за които Фериер се призна за виновен. Тя отхвърли рамката на действията си от Ферие. „Това всъщност не е активизъм“, каза тя. — Надявам се, че нямате желание да продължите по този път.

Прокурорът Майкъл Фридман каза, че присъдата е "подходящо сурово наказание", което изпраща ясно послание.

„Няма абсолютно никакво място за политически мотивирано насилие в Съединените американски щати“, каза той. „Няма извинение за заплахи срещу държавни служители или за насочване към нашите държавни служители.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР