Канадец с ирански произход успя да избяга от Иран, след

...
Канадец с ирански произход успя да избяга от Иран, след
Коментари Харесай

Канадец, осъден на доживотен затвор в Иран, избяга в родината си

Канадец с ирански генезис съумя да избяга от Иран, откакто прекара в пандиза 11 години, и се завърна в Канада, оповестява Би Би Си.
Саид Малекпур беше наказан на пожизнен затвор поради основана от него стратегия, която качва фотоси в интернет. Според иранските управляващи софтуерът е употребен най-много от порно уеб сайтове на персийски език, добавя Българска национална телевизия.

Малекпур съумял да избяга до момента в който бил в „ домакински отпуск “. Неговият случай е един от няколкото, при които в Иран са арестувани иранци с двойно поданство или чужденци с краткотрайно жителство.

Говорителят на иранския съд Голамхосейн Исмаили съобщи, че Саид е бил „ в тридневен отпуск “ и му е било неразрешено да напуща страната. „ Очевидно той е напуснал по противозаконен метод “, показва представителят.

Адвокатът на Саид съобщи, че клиентът му е отпътувал за Канада през трета страна, без да показва детайлности.

Програмистът беше задържан през октомври 2008 година до момента в който бил на посещаване при болния си татко в Иран. Той твърди, че основаният от него програмен продукт е с отворен код и е употребен от други уеб сайтове без неговото познание и позволение.

Първоначално Саид е наказан на гибел „ поради разпространяването на покварата на земята “. Присъдата му беше сменена с пожизнен затвор по-късно, откакто „ се покаял за действията си “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР