Канадец, който планирал атентати в Ню Йорк, беше осъден на

...
Канадец, който планирал атентати в Ню Йорк, беше осъден на
Коментари Харесай

40 г. затвор за канадец, планирал  атентати в Ню Йорк

Канадец, който възнамерявал атентати в Ню Йорк, беше наказан на 40 години затвор, предадоха международните организации.

Абдулрахман ел Банасауи беше задържан през май 2016 година Пет месеца по-късно той призна, че е възнамерявал атентати в името на организация Ислямска страна. Той дружно със съучастници е трябвало да извърши набези на Таймс скуеър и в метрото на Ню Йорк по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан, т.е. сред началото на юни и началото на юли 2016 година

20-годишният мъж желал да провокира нов 11 септември. Заговорът, в който той взел участие, бил осуетен след интервенция на американските сили за сигурност и техни непознати сътрудници. Агент на ФБР по прикритие, показал се са джихадист, който желал да взе участие в набези, се свързал с канадеца. Пред него Ел Банасауи признал, че желал да убие доста хора и да нападна концертни зали. В хода на следствието е било открито и, че канадският джихадист се е сдобил с материали за производството на самоделно взривно устройство.

Ел Банасауи пледира отговорен през октомври 2016 година Властите на Съединени американски щати обаче разкриха заговора едвам през октомври 2017 година и се надяват на екстрадицията на двама хипотетични съучастници на канадеца - американец, арестуван през септември 2016 година в Пакистан, и филипинец, арестуван в родината си през април 2017 година Американецът възнамерявал да взе участие в атентатите в Ню Йорк, а филипинецът пращал пари за финансиране на интервенцията, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР