Канада: Страната затвори днес границите си за всички чуждестранни граждани.

...
Канада: Страната затвори днес границите си за всички чуждестранни граждани.
Коментари Харесай

Русия също затвори границите

Канада: Страната затвори през днешния ден границите си за всички задгранични жители. Изключение ще се прави единствено за жители на Съединени американски щати. Затварянето няма да засегне търговията на страната.

Русия: Страната ще ограничи достъпа на непознати жители на територията си от 0:00 ч. на 18 март до 1 май 2020 година

Ограничението за влизане в страната няма да важи за водачи на ТИР-ове, екипажи на въздушния, железопътния, морския и речния превоз, членове на публични делегации, чиновници на дипломатически и консулски представителства в Руската федерация. В изключенията влизат и хора с дипломатически, служебни и елементарни частни визи, издадени по отношение на кончината на родственици, хора, непрекъснато пребиваващи на територията на Русия, както и такива, преминаващи директно през летищата.

Германия: Страната затваря множеството магазини и вкарва възбрана за събиране тук-там за изповедание. Ще останат да работят единствено супермаркетите и други магазини за хранителни артикули, аптеките, пощенските станции, спестовните каси и фризьорските салони. Ресторантите ще бъдат затворени след 18 ч. Баровете, нощните заведения, театрите, концертните зали, музеите също ще бъдат затворени на цялата територия на Германия.

Нощувки в страната няма да бъдат позволени за туристически цели.

Франция: Франция постанова карантина, съгласно която се не разрешават всевъзможни събирания и излизания. Само питателните магазини и аптеки ще работят.

Париж затваря парковете до второ разпореждане, с цел да понижи риска от заразяване.

Швейцария: На 17 март в страната влиза в действие изключително състояние. Влизането е позволено единствено на швейцарски жители, чужденци с позволено престояване в Швейцария и трансгранични служащи.

Все още полетите към България не са анулирани. Отменени са полетите към Италия и Испания.

Само магазините от първа нужда в страната ще бъдат отворени, както и аптеки, дрогерии, банки, пощенски клонове, бензиностанции, администрация, ж.п. гари. Призовава се цялото население да съблюдава наложените рестрикции.

На уеб страницата на Федералния офис по опазване на здравето всекидневно се помества информация за обстановката в Швейцария: https://www.bag.admin.ch/covid-2019

Беларус: Затворени са границите на Беларус с Полша, Украйна, Литва и Русия. Очаква се от 17 март 2020 година границата с Латвия също да бъде затворена.

Националната самолетна компания " Белавиа " е отменила полетите си до 25 страни.

Узбекистан: От 16 март Узбекистан затвори всички пътнически авиационни и автомобилни връзки. Железопътните пътнически връзки ще бъдат затворени след три дни. Забрана има за влизане на задгранични жители в страната. Няма възбрана за овакантяване на задгранични жители, намиращи се в Узбекистан.

Посолството на България в Ташкент предизвестява българските жители, които имат желание да пътуват към Узбекистан, че в страната публично има регистрирани случаи на инфектирани с заболяването COVID-19. Въздушните и сухопътни граници /без железопътния превоз засега/ са затворени за чужденци от 16 март 2020г.

Република Корея: Правителство взе решение от 16 март, понеделник, да вкара специфични процедури и по-стриктни гранични инспекции за непознати (за всички типове паспорти) и южнокорейски жители, които са посетили Европа през предходните 14 дни преди влизане на южнокорейска територия. Подчертава се, че това не са рестрикции за влизане в страната. Мерките ще включват специфични коридори за идващите, инспекция на температурата, попълване на осведомителна карта с координати за контакт в страната, качване на специфична апликация за самодиагностика на телефона и подаване на информация за здравословното положение до способените управляващи в продължение на 14 дни.

Саудитска Арабия: Саудитската пристанищна организация краткотрайно не разрешава морските транспорти към 50 страни (27-те държави-членки на Европейски Съюз, Швейцария, ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, Оман, Ирак, Ливан, Сирия, Египет, Южна Корея, Китай, Индия, Пакистан, Турция, Еритрея, Шри Ланка, Етиопия, Кения, Судан, Джибути, Сомалия, Южен Судан и Филипините). Забраната не важи за комерсиалните, товарни и карго колета.

Забранява се работата на публичните пазари и паркове, увеселителните центрове, фризьорските и козметични салони, както и магазините в МОЛ-овете, с изключение на аптеките и питателните магазини - супермаркети и хипермаркети. На заведенията за хранене и кафенетата се разрешава да одобряват поръчки на храна за у дома, както и да правят доставки.

На всички пристигнали в кралството след 13 март се постанова двуседмична домашна изолираност.

Индия: Индия разгласи за невалидни всички издадени визи, считано от 13 март 2020 година до 15 април 2020 година Изключение се прави за дипломатическите и служебните визи, тези на чиновници на Организация на обединените нации и интернационалните организации, работните визи и тези на членовете на авиоекипажи. Медицинският обзор при идване е наложителен. Чуждите жители, който имат намерение да пътуват до Индия по основателна причина, могат да се свържат с най-близката индийска задача.

Визите на всички чужденци, които към този момент са в Индия, остават годни.

На интернет страницата на Министерството на здравеопазването и фамилното богатство /МЗСБ/: https://www.mohfw.gov.in са оповестени рекомендации към жителите и информация за ограниченията на индийските управляващи за попречване разпространяването на COVID-19.

При здравословни недоволства жителите могат да се свържат с МЗСБ на денонощния телефон +91 113 978 046 или на email: [email protected].

Малдиви: Всички пасажери и екипажи с история на пътешестване през последните 14 дни до Китай, Иран, Италия, Южна Кория, Бангладеш, Испания и някои региони на Франция няма да могат да влизат и да минават директно през Малдивите.

Всички туристически екскурзии се стопират до второ разпореждане. Забраняват се всевъзможни пътувания от курорти до населявани острови и назад за 14 дни. Чужденците, които към този момент са в хотели и къщи за посетители, могат да останат до привършване на периода на резервацията им.

Актуална информация се подава на уеб страницата на Министерството на здравеопазването: https://covid19.health.gov.mv/en/

Шри Ланка: От 14 март 2020 година страната спря даването на визи при идване в страната до второ разпореждане, посредством електронната система ЕТА за притежателите на елементарни паспорти, като се изключи страните, освободени от ЕТА (Сингапур, Малдивите и Сайшелите). Това решение не важи за притежателите на дипломатически, публични и служебни паспорти.

Всички типове към този момент издадени визи, разрешителни за кацане за жители на Южна Корея, Иран, Италия, Катар, Бахрейн, Франция, Испания, Германия, Дания, Нидерландия, Швеция и Австрия са анулирани за период от 14 дни няма да бъдат допускани до територията на страната до 29.03.2020 година Това се отнася и за жителите на тези страни и с история на пътуванията до изброените страни през последните 14 дни.

На страницата на Министерството на здравеопазването се разгласява настояща информация и рекомендации, по отношение на епидемията от COVID-19: http://www.epid.gov.lk/web/index.php?lang=en

Бангладеш: Министерство на външните работи на страната осведоми, че всички пасажери от Европа, без Англия няма да бъдат допускани до територията на Бангладеш. До второ разпореждане всички пасажери, идващи от други наранени от COVID-19 страни се слагат по карантина за 14 дни. Спира се издаването на всички визи, издавани при идване. Чужденците, пребиваващи в страната имат опция да удължат визите си с три месеца.

Малайзия: С цел въздържане на разпространяването на новия ковид всички интернационалните срещи, спортни, обществени и религиозни събития ще бъдат анулирани или отсрочени след началото на април.

Отново припомняме, че за каквато и да е информация по COVID-19 в Малайзия може да се вършат телефонни позвънявания на CPRC Infoline 03-8881 0200/03-8881 0700 или да се насочат запитвания по телефонната поща на e-mail адрес: [email protected], а при нарушавания на разписанието на полети до разнообразни градове в Малайзия и нужда от нови резервации може да се реализира контакт с Global Contact Center: на телефон 1-300-88-3000 (вътре в Малайзия) +603 7843 3000 (извън Малайзия).

 

news.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР