Канада става втората държава след Уругвай, която легализира притежанието и

...
Канада става втората държава след Уругвай, която легализира притежанието и
Коментари Харесай

И Канада легализира марихуаната

Канада става втората страна след Уругвай, която легализира притежанието и използването на канабис.

От през днешния ден канадците имат право отглеждат, имат и употребяват канабис за развлекателни цели.

Производните на канабиса, като храни, козметика или електронни цигари с марихуана, ще бъдат позволени от 2019 година, само че канадски бизнесмени към този момент са почнали подготовка с цел да заемат място на пазара, който е обещаващ, написа МИА.

Откакто демократичният министър председател Джъстин Трюдо бе определен в края на 2015 година, финансовите пазари влязоха в нов бизнес и канадските производители на канабис към този момент печелят милиарди. Трите най-големи компании, регистрирани на фондовата борса в Торонто, към този момент са натрупали повече от 30 милиарда канадски $ (19,9 милиарда евро).

Легализирането би трябвало да подтиква канадската стопанска система и да генерира сред 816 млн. и 1.1 милиарда $. нови доходи през четвъртото тримесечие на настоящата година. Това не се отнася за черния пазар, който създава 1/4 от всички " джойнти ", в Канада, съгласно Канадската статистическа работа.

Тя пресмята, че до края на 2018 година в лицензираните магазини ще купуват канабис 5,4 милиона канадци или 15% от популацията.

„ Ако нещата работят добре и аз чакам това да бъде по този начин, имам вяра, че други страни ще ни последват “, сподели Трудо.

Канабисът не може да се употребява на всички места. В някои градове, като Монреал, за използването на канабис ще се ползват същите правила като при цигарите. В други градове пушенето на " джойнт " ще бъде позволено единствено вкъщи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР