Канада ще улесни достъпа до канадско гражданство за постоянно пребиваващите

...
Канада ще улесни достъпа до канадско гражданство за постоянно пребиваващите
Коментари Харесай

Постоянно пребиваващите ще стават по-лесно граждани в Канада

Канада ще улесни достъпа до канадско поданство за непрекъснато пребиваващите в страната с корекция в закона за имиграцията, която следва да влезе в действие на 11 октомври, заяви канадското държавно управление. Промените плануват понижаване на времето на наложителен престой на канадска територия, с цел да има право човек да изиска поданство, както и опция това да важи и за престоя на на краткотрайно пребиваващи, да вземем за пример задгранични студенти.
В настоящия си тип законът постанова на непрекъснато пребиваващите да са живели на територията на страната четири поредни години от шестте, след които имат право да подават документи за поданство. Сега с измененията, този период пада на три поредни години от общо пет, с цел да могат да получат канадски паспорт. За този интервал непрекъснато пребиваващите би трябвало да са подавали и данъчни заявления за приходите, осведоми БГНЕС.
„ Целта на тези промени е да се отстранен рестриктивните мерки и пречките пред хората със статут на непрекъснато пребиваващи да получат поданство “, изясни министърът по имиграционните въпроси Ахмед Хюсен. Той посочи, че държавното управление желае всички непрекъснато пребиваващи в Канада да станат канадски жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР