Канада ще предостави статут на постоянно пребиваващи на 90 000

...
Канада ще предостави статут на постоянно пребиваващи на 90 000
Коментари Харесай

Канада разреши на хиляди чужденци, помагащи в пандемията, да останат постоянно

Канада ще даде статут на непрекъснато пребиваващи на 90 000 задгранични студенти и служащи, които се намират на нейна територия и които по-специално са помогнали за лекуването на заболели по време на пандемията. Това разгласи канадският министър за имиграцията Марко Мендичино, заяви " Франс прес ", цитира Българска телеграфна агенция.

Програмата за даване на статут на непрекъснато пребиваващи, която е в действие до 6 май, е предопределена за тези служащи, които имат минимум една година опит в Канада в региона на опазването на здравето или в друга специалност, за която се счита, че е от значително значение, както и за тези непознати студенти, които са получили тапия за приключено висше обучение в последните четири годино.

Мярката ще разреши на Канада да реализира задачата си за банкет на над 400 000 мигранти през 2021 година и да компенсира спада в броя на признатите хора предходната година поради пандемията и поради затварянето на границите.

" Пандемията извади нескрито невероятния принос на новопристигащите. Тази нова политика ще разреши на тези, които имат краткотраен статут, да възнамеряват бъдещето си в Канада, да играят основна роля в нашия стопански напредък и да ни оказват помощ да се възстановим по-добре ", сподели министърът по имиграционните въпроси.

" Ройтерс " показва, че през тази година статут на непрекъснато пребиваващ са получили към 70 000 чужденци, които е много под плануванаъа квота. Три четвърти от тях към този момент живеят в страната.
Миналата година подобен статут получиха единствено 184 370 души - с 341 хиляди под поставената цел и най-слаб резултат от 1998 година насам, съобщи „ Дневник “.

Стратегията на премиера Джъстин Трюдо за стопански напредък на Канада планува всяка година да притегля от чужбина нови служащи, които да са 1% от близо 38-милионното население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР