Канада ще изпрати тежки оръжия в Украйна , каза премиерът

...
Канада ще изпрати тежки оръжия в Украйна , каза премиерът
Коментари Харесай

Канада праща тежки оръжия в Украйна

Канада ще изпрати тежки оръжия в Украйна , сподели министър председателят Джъстин Трюдо във вторник, до момента в който страната се бори с нова съветска атака в източния район на Донбас. Трюдо сподели, че е в непосредствен контакт с украинския президент Владимир Зеленски, заяви globalnews.

Докато войната бушува, филантропичната рецесия се утежнява, като повече от 4,9 милиона украинци са избягали от Украйна в прилежащи страни, съгласно организацията на Организация на обединените нации за правата на индивида (ВКБООН). Десетки хиляди цивилни са убити във войната, настояват украински управляващи.

Канада ускори филантропичната помощ за Украйна, предоставяйки 245 милиона $. От тях 145 милиона $ са разпределени на организации на Организация на обединените нации.

Миналата седмица федералното държавно управление разгласи, че изпраща 150 военни , с цел да подкрепят полските управляващи при обработката и презаселването на милиони украински бежанци, бягащи от съветската инвазия.

От началото на нашествието в Украйна на 24 февруари Канада е наложила повече от 750 наказания на физически и юридически лица от Русия, Санкциите целят заледяване и възбрана на активи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР