Канада ще даде 200 бронетранспортьора на украинските сили в отговор

...
Канада ще даде 200 бронетранспортьора на украинските сили в отговор
Коментари Харесай

Канада праща 200 бронетранспортьора на Украйна

Канада ще даде 200 бронетранспортьора на украинските сили в отговор на тъкмо дефинирани от Украйна потребности. Това разгласи през днешния ден канадската министърка на защитата по време на аудиенция в Киев, съобщи Франс прес.

" Тези бронирани военни транспортни средства са оборудвани с най-хубавите и съвременни технологии и оръжия могат елементарно да бъдат конфигурирани на тях ", съобщи Анита Ананд по време на обща конференция с украинския министър на защитата Олексий Резников, представен от Българска телеграфна агенция.

" В този сложен ден за Украйна нашите другари не престават да ни поддържат. Благодарим на Джъстин Трюдо и на канадския народ за още една военна помощ ", написа в Туитър украинският президент Володимир Зеленски. Под " сложен ден за Украйна " той визираше хеликоптерната злополука, при която почина и украинският вътрешен министър Денис Монастирски.

Съобщената от Канада нова военна доставка за Украйна се вписва във военната помощ в размер на 500 милиона канадски $ (343 милиона евро), оповестени от канадския министър председател Джъстин Трюдо през ноември.

От началото на спора Канада се ангажира да достави над един милиард $ военна помощ на Киев. А предходната седмица Трюдо разгласи, че страната му ще купи от Съединени американски щати система за противовъздушна защита, с цел да я даде на Украйна. Това ще бъде първата сходна система, предоставена на Киев от Отава.
ТЕМА преди 58 минути 1123 преди 1 час 591 преди 9 часа 762
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР