Канада регистрира повече от 10 000 случаи на коронавирус, а

...
Канада регистрира повече от 10 000 случаи на коронавирус, а
Коментари Харесай

Скок с 21% на починалите от COVID-19 в Канада

Канада записва повече от 10 000 случаи на ковид, а броят на умрелите е скочил с 21% от ден по-рано до 131 души, сочат данни, оповестени от държавната организация за публично здраве в четвъртък, съобщи " Ройтерс ".

В него се споделя, че броят на случаите е повишен до 10 132 от 9 017 души в сряда.

Агенцията съобщи, че е изключително загрижена от разпространяването на ковид в старческите домове.

В същото време медици показаха опасения по отношение на неналичието на персонални защитни средства, като маски, което се трансформира и в световен проблем.

Премиерът Джъстин Трюдо съобщи, че управляващите са получили над милион маски късно в сряда.

" Това е в допълнение към 10-те милиона маски, които се появиха през последните дни и се популяризират допустимо най-бързо ", сподели той на всекидневен брифинг.

Припомняме, че Отава към този момент онбяви и незабавни ограничения, посредством които да се подкрепи бизнесът в рецесията.

Предприятията, които имат понижение на приходите с 30% поради рецесията около пандемията от ковид, ще бъдат подпомагани от канадските управляващи.

" За да преминат хората през това тежко време и стопанската система да се възвърне, хората би трябвало да запазят работата си ", сподели Трюдо, който по-рано към този момент разгласи някои ограничения за помощ.

Премиерът съобщи, че държавното управление ще покрие до 75% от заплатата, което значи до 598 щатски $ седмично.

Трюдо обаче предизвести за строги наказания, в случай че фирмите се опитат да злоупотребят с програмата за дотации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР