Канада предприе нови мерки срещу руската инвазия в Украйна, информира

...
Канада предприе нови мерки срещу руската инвазия в Украйна, информира
Коментари Харесай

Канада затваря пристанищата си за руски кораби

Канада предприе нови ограничения против съветската инвазия в Украйна, осведоми организация Ройтерс. Страната затваря пристанищата си за съветски кораби. Също по този начин от държавното управление обявиха, че притежанията на всички съветски олигарси в Канада ще бъдат подложени на щателна инспекция.

Канада разгласи редица ограничения, целящи да изолират Русия. Сред тях са наказания против Владимир Путин, затваряне на въздушното пространство за съветски самолети, възбрана на вноса на нефт и възбрана на финансови институции в страната да работят с съветската централна банка.

Отава разшири възбраната си за импорт на нефт, с цел да може в регламента да бъдат включени рафинирания нефт и други петролни артикули, идващи от Русия.

Транспортният министър съобщи, че макар че малко съветски кораби дебаркират на канадските пристанища, новата възбрана ще окаже резултат, изключително като други страни направиха същото.

Контейнерите от Русия съставляват към 2% от годишния размер на пристанището в Монреал. Забраната за акостирането на съветски кораби ще окаже напълно малко въздействие върху търговията, показа представител на пристанището.

Ситуацията в най-голямото пристанище в страната, това във Ванкувър, е сходна. Там също идват малко съветски кораби. В предишното нещата са изглеждали по друг метод. Тук е протичала бурна търговия сред двете страни със сурово масло, масло от рапица и мед.

Канада деликатно ще ревизира и притежанията на съветските олигарси в страната, показа финансовият министър Кристия Фрийленд. Тя добави, че ще се извърши деликатна и подробна инспекция.

Канада ще изпрати 1600 бронежилетки и над 400 000 дажби храна в помощ на Украйна.

През миналата година Канада е внесла артикули на стойност 2,14 милиарда канадски $ от Русия. Водещ дял имат металите петрола и минералите. През тази година са импортирани енергийни артикули на стойност 289 милиона канадски $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР