Канада обяви план за привличането на над 1 млн. нови

...
Канада обяви план за привличането на над 1 млн. нови
Коментари Харесай

Канада приема 1 млн. имигранти в следващите 3 години

Канада разгласи проект за привличането на над 1 млн. нови мигранти, които да заживеят непрекъснато в  страната.

Планът ще обхване идните 3 години, оповестиха от канадският парламент, предава CNN.

След като през 2017 година страната притегли над 286 хиляди нови непрекъснати поданици, управляващите желаят да усилят броя до 350 хиляди новопристигнали през актуалната година. През 2020 година се чака привличането на нови 360 хиляди мигранти, а през 2021 година – на нови 370 хиляди души.

„ Благодарение най-много на новодошлите, които приветстваме през цялата си история, Канада се трансформира в мощна и витална страна, на която всички се любуваме ”, споделя канадският министър по имиграцията, бежанците и поданството Ахмед Хюсейн.

Хюсейн, който е преселник от Сомалия, показва, че новите поданици на страната ще оказват помощ за превъзмогване на проблемите свързани със застаряването, ниската раждаемост и дефицита на работна ръка.

Новината от Канада идва на фона на от ден на ден страни по света, които стягат изискванията за приемане на чужденци на теторията си. Причина за това е всеобщата вълна бежанци и мигранти, която заля Европа през последните години.

По данни на Организация на обединените нации, през 2017 година броят на принудително разселените хора по света доближава 68.5 млн. души.

 

Profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР