Канада обяви нова военна помощ за Киев в размер на

...
Канада обяви нова военна помощ за Киев в размер на
Коментари Харесай

Канада с нова военна помощ за Киев за близо 480 млн. щ. д.


Канада разгласи нова военна помощ за Киев в размер на към 480 милиона щатски $. Съединените щати и Украйна и ще създават дружно системи за противовъздушна защита.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи новия пакет след среща с украинския президент Володимир Зеленски, който дойде в Отава след визитата си в Съединените щати. Помощта включва бронирана техника и образование на украински водачи за ръководство на изтребители F-16. Трюдо съобщи пред канадския парламент:

" Днес ние поемаме дълготраен ангажимент за интервал от няколко години, който ще обезпечи предсказуема, постоянна поддръжка за Украйна. Той включва финансиране от 650 милиона канадски $ за три години за 50 бронирани автомобила, в това число такива за здравна евакуация, които ще бъдат създадени от канадски служащи. "

Джъстин Трюдо и Володимир Зеленски подписаха и меморандум за съдействие при строителството на водни елекроцентрали. 

Канада вкара нови наказания против 21 съветски компании и организации и 42 физически лица, оповестяват съветски медии.

По-рано президентът Зеленски заяви, че Украйна и Съединените щати ще създават дружно системи за противовъздушна защита. Споразумението е дълготрайно и ще докара до създаване на нова промишлена база на украинска територия. 

В Украйна въоръжените сили оповестиха за съветски дронове в южната част на Харковска област, както и за съветски ракети, ориентирани към Одеска област. Украински медии осведомят за гърмеж в съветския град Казан, като се базират на информация в обществените мрежи. 

Един човек почина и повече от 30 са потърпевшите при съветския ракетен удар в украинския град Кременчук. При обстрела беше изумена гражданска инфраструктура в града.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР