Канада нанесе първа загуба на олимпийския сребърен медалист Германия на

...
Канада нанесе първа загуба на олимпийския сребърен медалист Германия на
Коментари Харесай

Канада нанесе първа загуба на Германия на СП по хокей

Канада нанесе първа загуба на олимпийския сребърен медалист Германия на международното състезание по хокей на лед, което се организира в Словакия. Победата класира северноамериканците за четвъртфиналите на шампионата. В дуел от петия кръг на група "А " "кленовите листа " се постановиха с 8:1 (2:0, 2:1, 4:0) и изпревариха противника си в подреждането при два оставащи кръга до края на групите.

Highlights: @HockeyCanada skipped over @deb_teams with an 8-1 win and are now second in Group A at #IIHFWorlds

More game highlights: https://t.co/LZ0SQWQwmc pic.twitter.com/dr7r8he6Fg
— IIHF (@IIHFHockey) May 18, 2019
Марк Стоун осъществя хеттрик за отбора на Канада, а Антони Манта прибави още две попадения. Томас Шабо, Сам Райнхарт и Антони Сирели също записаха имената си измежду голмайсторите за канадския отбор, а за германците почетния гол осъществя Ясин Ехлиз. С триумфа Канада излезе на второ място с 12 точки, колкото има Германия.

Лидер е Финландия с 13 точки В другия мач, игран по същото време, само че от група "В ", Норвегия разгроми новобранеца Италия със 7:1 (1:0, 0:0, 6:1). Осем разнообразни голмайстори се разписаха за "викингите ", а за Италия прецизен бе Анжело Мичели, който означи и първия гол за "адзурите " на това състезание. Победата подсигурява на норвежците оставането в най-горния ешалон и през идващия сезон. "Викингите " имат 6 точки, до момента в който Италия е на дъното в класирането с шест загуби и голова разлика 1:45.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР