Канада, която е четвъртият по големина производител на петрол в

...
Канада, която е четвъртият по големина производител на петрол в
Коментари Харесай

Канада ще увеличи износа на петрол

Канада, която е четвъртият по величина производител на нефт в света, разгласи в четвъртък, че ще усили износа си на нефт с към 5% .

Това рзкри пред Агенция Франс Прес министърът на естествените запаси Джонатан Уилкинсън.

Тя посочи, че тази стъпка се подхваща, с цел да се отговори на " молбите за помощ " от " съдружниците, които са изправени пред дефицит " заради спора в Украйна.

През 2022 година " канадската петролна промишленост има потенциала последователно да усили износа на петрол и газ с към 300 000 барела дневно, с цел да размени съветския петрол и газ на международните пазари ", съобщи Джонатан Уилкинсън.
 Канада удря със наказания беларуски военни
Канада удря със наказания беларуски военни

Мерките, оповестени в четвъртък, ще бъдат ориентирани към 22 висши чиновници в Министерството на защитата на Беларус

Успоредно с това Канада разгласи, че отпуска 8 млн. $ за програмата на МАЕ за преход към чиста сила , с цел да помогне на нововъзникващите стопански системи да ускорят енергийния си преход и в същото време да задоволят енергийните си потребности. В Канада въглеродните излъчвания от петролния и газовия бранш са се нараснали с 20% от 2005 година насам и съставляват 26% от общите излъчвания.

Миналата година държавното управление на Трюдо разгласи, че желае да понижи излъчванията на парникови газове с 40-45% до 2030 година по отношение на равнищата от 2005 година, без да прецизира по какъв начин ще реализира тази цел, която е по-ниска от тази на Европейския съюз и Съединени американски щати.
 Инфлацията в Канада доближи най-големия си растеж от 1991 година
Инфлацията в Канада доближи най-големия си растеж от 1991 година

Тя доближи 5,7%

В сряда цените на петрола се върнаха на над 120 $ за барел, подкрепени от вероятността за нови наказания против Русия, намаляващите ресурси в Съединени американски щати и повредата на съветски петролен терминал.

Тя разкри детайлности, че става дума за 200 000 барела петрол дневно и 100 000 барела нефтен еквивалент на природния газ на ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР