Канада и Германия договориха доставки на втечнен газ и съвместна

...
Канада и Германия договориха доставки на втечнен газ и съвместна
Коментари Харесай

Олаф Шолц търси газ в Канада

Канада и Германия договориха доставки на полутечен газ и взаимна разработка на технологиите за зелен водород Канцлерът Олаф Шолц и министърът на стопанската система Роберт Хабек се срещнаха с Трюдо по време на визитата си в Канада.

„ Канада играе централна роля в развиването на технологиите за зелен водород. Затова сме удовлетворени, че договорихме повече съдействие на тази тематика “, съобщи Шолц след среща с Трюдо в Монреал.

Докато сменяем множеството енергийни източници с водород обаче, ще имаме потребност и от полутечен газ, с цел да понижим зависимостта от Русия, добави той.

Трюдо даде обещание, че Канада ще ревизира какъв брой бързо може да провежда доставки на полутечен газ към Европа.  „ Русия не е сътрудник, на който може да се разчита. Страната понижи или спря доставките си в цяла Европа под претекст, че има механически проблеми, а такива действително няма “, съобщи още Шолц.

„ Затова е значимо да не попадаме в клопката на Путин и да удържим на провокациите дружно “, добави още канцлерът.

Шолц и Трюдо разговаряха и за възобновяване на Украйна. „ Германия счита, че носи отговорност за бързото възобновяване на Украйна от войната и е значимо да поставим основата още в този момент “, съобщи Шолц.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР