Канада и Австралия обявиха, че спират от участие в Токио

...
Канада и Австралия обявиха, че спират от участие в Токио
Коментари Харесай

Григор Димитров сред звездите в тениса, които пропускат Игрите в Токио

Канада и Австралия оповестиха, че стопират от присъединяване в Токио 2020 своите спортисти, в случай че Олимпийските игри не бъдат отсрочени, а испанското издание Marca посочии и имената на по-популярните имена в тениса, които ще пропуснат огромния състезателен конгрес в Япония, в случай че датите му на осъществяване останат 24 юли - 9 август.

При по този начин създалата се обстановка Игрите ще пропуснат австралийските тенис звезди Ашли Барти (лидерка в международната класация при дамите и настояща шампионка на " Ролан Гарос " ) и Ник Кирьос. Техните сънародници Алекс Де Минор и Джон Милман също остават отвън играта освен това състояние.

Канада също има елитни тенисисти, чието неявяване няма по какъв начин да не се отрази на олимпийския шампионат по тенис. 19-годишната сензация Бианка Андрееску продължава да се възвръща от травма на коляното. Тя е настоящата шампионка на US Open. Канадци са и двама от най-големите млади гении в мъжкия тенис - Феликс Оже-Алясим и Денис Шаповалов. Сънародникът им Васек Поспишил също остава отвън сметките.  Канада и Австралия няма да изпращат спортисти на Олимпийските игри, в случай че стартират през юли От Marca прибавят и още две имена. Едното е на единствения българин в международния тенис хайлайф Григор Димитров, а другото - сегашния №3 в ранглистата на ATP, финалиста на " Ролан Гарос " и Australian Open Доминик Тийм. Хасковлията ще дебютира на 28 юли (3 дни след началото на олимпийския шампионат, в случай че Игрите в Токио започват по план) в демонстративния шампионат Orange County Breakers, а в календара на австриеца Тийм влиза надпреварата Generali Open в Кицбюел, отбелязва Marca.

Колаж: Marca
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР