Канада е прехвърлила военните си сили, разположени в Украйна, в

...
Канада е прехвърлила военните си сили, разположени в Украйна, в
Коментари Харесай

Канада изтегля дипломати и мести войски в Западна Украйна

Канада е трансферирала военните си сили, ситуирани в Украйна, в западната част на страната, а част от чиновниците на канадското посолство в Киев ще краткотрайно бъдат изтеглени. Това излиза наяве от публично изказване на канадското държавно управление, публикувано в неделя, съобщи " Свободна Европа ".

По-рано Съединени американски щати, Англия, Германия и Австралия също оповестиха, че изтеглят от Украйна част от дипломатическия си личен състав и техните фамилии поради опасността от съветски военни дейности. Русия е струпала над 100-хилядна войска до границата с Украйна и през последната седмица организира поредност военни учения.

" Ще продължим да взимаме всички нужни защитни ограничения, с цел да подсигуряваме сигурността и сигурността на нашите канадски въоръжени сили ", сподели в неделя министърът на защитата на Канада Анита Ананд на конференция в Киев. По думите ѝ канадските сили " са се преместили на запад от река Днепър ", която минава през центъра на Украйна. Въпреки изтеглянето на всички неоперативни чиновници на канадското посолство в Киев, то ще продължи да работи, сподели още Ананд. Миналата седмица Канада заяви, че ще изпрати специалисти по сигурността, ръководството на спорове, демократичните промени и консулските служби в посолството, с цел да укрепи личния състав.

" Заедно те ще усилят дипломатическия ни потенциал и ще ни разрешат да продължим да проучваме и да реагираме на разрастващата се обстановка в поддръжка на Украйна ", се споделя в известие на канадските управляващи. Това се случва на фона на продължаващата ескалация на рецесията към Украйна. Струпването на съветски войски покрай нейната граница провокира опасения за нахлуване, изключително на фона на нелегално анексирания от Москва украински полуостров Крим през 2014 година Кремъл отхвърля да има такива проекти и дефинира НАТО като опасност за сигурността си, по тази причина упорства за правни гаранции, че Алиансът няма да се уголемява още на изток, в това число и с Украйна. Вашингтон и НАТО дефинираха някои от настояванията като изцяло неприемливи. По-късно в понеделник следва съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано от Съединени американски щати, на което да бъде разисквана обстановката в Украйна.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със единодушието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР