Канада е категорично против връщането на Русиа в Г-7. Това

...
Канада е категорично против връщането на Русиа в Г-7. Това
Коментари Харесай

Канада е категорично против връщането на Русия в Г-7

Канада е изрично срещу връщането на Русиа в Г-7. Това съобщи канадският министър председател Джъстин Трюдо в телефонен диалог с президента на Украйна Володимир Зеленски.

"Премиерът Трюдо изрази твърдото си разбиране, че Г-7 е общественост, участниците в която би трябвало да споделят общи полезности като почитание към демокрацията и интернационалното право. Премиерът удостовери несъгласието на Канада с връщането на Русия в Г-7 до момента в който тя не приключи експанзията си в Крим и Донбас. " - се споделя в известие от кабинета на Трюдо.

Двамата държавни водачи са разискали срещата на Голямата седморка, която стартира през днешния ден във френския Биариц и ще продължи до 26 август.

Те са били единомислещи, че е значимо интернационалната общественост, в това число Г-7, да поддържа Украйна в построяването на демократична и сполучлива страна.

Напомняме, съгласно информация на CNN, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и френският му сътрудник Емануел Макрон във вторник са провели телефонен диалог, при който са постигнали единодушие да върнат Русия в Г-7 още през идната година.

Правителствата на Англия и Германия обаче се оповестиха срещу това решение.

Членове на Голямата седморка са Съединени американски щати, Япония, Германия, Англия, Франция, Италия и Канада. Групата съществува от 1975 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР