Канада е изправена пред тежка ситуация с горски пожари през

...
Канада е изправена пред тежка ситуация с горски пожари през
Коментари Харесай

Канада очаква още тежки месеци на горски пожари

Канада е изправена пред тежка обстановка с горски пожари през идните месеци. За предизвестиха управляващи в понеделник, откакто големи сектори от гори и тревни площи бяха опожарени, оповестява Агенция Франс Прес.

Около 26 000 души остават разселени заради пожари сега, като към 120 000 се изтеглиха през последния месец.

От най-западната част на Британска Колумбия до Нова Скотия на източното крайбрежие до момента са изгорели към 3,3 милиона хектара .
 Овладян е мощният горски пожар в Канада
Овладян е мощният горски пожар в Канада

Канадски военни и пожарникари от други страни оказват помощ

" Това може да е изключително тежък сезон на горски пожари през цялото лято ", сподели министър председателят Джъстин Трюдо на конференция. Длъжностни лица показаха изключително горещи и сухи условия през последните месеци, които се чака да продължат през август.

Министърът за подготвеност при изключителни обстановки Бил Блеър сподели, че страната е претърпяла някои от най-тежките пожари, следени в миналото в Канада и би трябвало да се приготви за продължаваща по-висока от естествената пожарна интензивност.

Пожарите към този момент са изгорили 10 пъти повече от историческата междинна повърхност. Всяка провинция и територия ще би трябвало да бъде в нараснала подготвеност през този сезон на горски пожари.

В момента в Канада горят 413 горски пожара, в това число 249 са оповестени за отвън надзор. Три провинции - Албърта, Нова Скотия и Квебек - желаеха федерална помощ.
 Още 10 000 евакуирани поради пожарите в Канада
Още 10 000 евакуирани поради пожарите в Канада

Бедствието настава и визира и прилежащите страни

Около 1000 пожарникари от Австралия, Франция, Мексико, Нова Зеландия, Южна Африка и Съединените щати дойдоха, с цел да подкрепят напъните за гасене на пожара на канадските си сътрудници.

През последните години Канада беше неведнъж наранена от рискови климатични условия , чиято активност и периодичност се усилиха заради световното стопляне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР