Канада е единственият член на разузнавателната мрежа Пет очи“, който

...
Канада е единственият член на разузнавателната мрежа Пет очи“, който
Коментари Харесай

Канада блокира 5G мрежата на Huawei без официално решение

Канада е единственият член на разследващата мрежа „ Пет очи “, който не е блокирал официално 5G услугата на Huawei, само че в последна сметка го направи, отлагайки решението задоволително дълго, че да принуди телекомите да изключат от проектите си китайския производител на съоръжение, съобщи „ Ройтерс “.

Стратегията ще разреши на североамериканската страна да не взема страна в разногласието сред Китай и Съединени американски щати, споделят шестима източници, осведомени със случая. Щатите оказват напън върху съдружниците си в „ Пет очи “ – Австралия, Англия, Канада и Нова Зеландия, призовавайки ги да лимитират опциите на Huawei от съображения за сигурност.

Oт две години Канада обмисля изключване на оборудването на китайската компания от 5-ото потомство клетъчна мрежа.

През юни Bell Canada и съперникът Telus Corp, два от най-големите снабдители на телекомуникационни услуги в страната, сплотиха старания с шведската Ericsson и финландската Nokia за създаване на 5G мрежи, игнорирайки Huawei за плана.

„ Липсата на решение вероятно ще позволи всички проблеми “, разяснява източник, осведомен с метода на държавното управление на канадския министър председател Джъстин Трюдо. „ Направиха политически калкулации и споделиха: Най-доброто за нас е да не вършим нищо и в случай че не вършим нищо, не разстройваме китайците, не растройваме американците “, споделя различен източник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР