Канабис за 7 500 000 лв. откриха полицаи в с.

...
Канабис за 7 500 000 лв. откриха полицаи в с.
Коментари Харесай

Марихуана за над 7 млн. лв. откриха полицаи в Бургаско

К анабис за 7 500 000 лева откриха служители на реда в с. Винарско, община Камено. Задържан е притежателят на парцела, където са открити растенията. Той е на 61 години и е престъпно проявен. Това оповестиха на конференция шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас старши комисар Владимир Маринов и заместител окръжният прокурор на Бургас Мануел Манев.

Става въпрос за оранжерия, ситуирана в равнища от близо 700 квадратни метра. Тя е доста добре оборудвана, с капково напояване, открити са и огромно количество торове за поддръжка на растенията. Те са от рода на канабиса. Отделно е открита към 250 кг суха тревна маса, подготвена за реализация на пазара, сподели Маринов.

Плантацията е от 30 реда по 40 метра. По бързи калкулации на агроном, става въпрос за към 10 000 стръка, изясни шефът на бургаската полиция.

Собственика на парцела е съпричастен съм засаждането и развъждането на растенията, уточни Маринов. Издирва се още едно лице, съпричастно към случая. 

Образувано е досъдебно произвеждане, което се следи от Окръжна прокуратура - Бургас.

Количеството е извънредно огромно и като цени и като тежест на закононарушението. Работи се към определяне на съучастници, след това ще се реши какви ограничения за неотклонение ще бъдат взети, съобщи прокурор Манев.

По оперативни данни част от продукцията е била за локалния пазар, другата, по-голяма част - за експорт.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР