Кампус Барселона отново набира деца, влюбени във футбола, от 8

...
Кампус Барселона отново набира деца, влюбени във футбола, от 8
Коментари Харесай

За трета година Кампус Барселона дава шанс на българчета

Кампус Барселона още веднъж набира деца, влюбени във футбола, от 8 до 18 години, които да изкарат една седмица на фантазиите в Барселона.

Кампанията започва през днешния ден, а двете елементи на кампуса ще са от 30 юни до 7 юли и от 7-ми до 14-и юли.

Първата седмица е за възрастовата група от 8 до 14 година, а втората - от 14 до 18 година в това число.

През 2016-а и 2017 година Кампус Барселона заведе в Каталуния близо 200 български деца, които упражняваха на "Миниестади " - стадионът на детско-юношеската академия на "Барса ". Но дните им там не са изпълнени единствено с тренировки.

Заниманията включваха уроци по испански език, визити на величествения стадион "Камп Ноу " и цялостния с купи музей на клуба, срещи с митове, обиколка на забележителностите на един от най-красивите градове в Европа.

Едно от хлапетата на кампуса - Георги Ангелов от София, към този момент е част от Барса, откакто бе забелязан от скаутите на гранда и извикан на спомагателни проби. Момчето от есента на 2017-а играе за една от обединенията на "блауграна ", а към този момент даже завоюва и купа.

Участниците през 2018-та ще "попиват " футбол освен от треньорите на Барса, както бе и до момента, само че и от тези на Академия "Христо Стоичков " в града. Сутрeшната подготовка ще се организира в Барса, а следобедната - в Академия H8S.

Единственият българин, носителна "Златна топка " и легенда на Барселона, е другар на Кампуса от първия ден на самодейността през 2016-а и предизвиква децата с обръщенията си към тях даже от далечния Маями.

Заради огромния интерес, който не спря даже през зимните месеци, стартът на акцията през 2018-а е по-ранен.

Запитвания за лагера към този момент има от фамилии от Русия, Германия, Кипър, Испания и Съединени американски щати, коeто подсказва, че евентуално групата ще е интернационална.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР