Кампанията за свалянето на Джосеп Мария Бартомеу от президентския пост

...
Кампанията за свалянето на Джосеп Мария Бартомеу от президентския пост
Коментари Харесай

Босът на Барса ще е свален до месец и половина, гарантира опозицията

Кампанията за свалянето на Джосеп Мария Бартомеу от президентския пост на Барселона ще приключи сполучливо до месец и половина, подсигурява нейното лице Аугусти Бенедито. Бившият претендент за шефския пост на “Камп Ноу” провежда акция по свикването на изключителни избори за президент на клуба, тъй като съгласно него Бартомеу не се оправя добре със отговорностите си.

Първият стадий от процеса включва събирането на 16 570 подписа от дългогодишните членове на Барса с заплатен абонамент - т.нар “сосиос”. Към момента акцията са подкрепили 7278 от тях, а останалите подписи би трябвало да бъдат събрани до 2 октомври съгласно Бенедито и до 26 септември съгласно Бартомеу. Разминаването идва в това, че опозицията не брои съботите, до момента в който сегашната власт твърди, че шестият ден от седмицата би трябвало да влиза в броя дни, дадени по правилник.

Най-много гласове биват събирани пред “Камп Ноу” при семействата на отбора. Очаква се заветната численост да бъде достигната при идните мачове против Ейбар и Лас Палмас. Само във вторник около конфликта с Ювентус са се разписали цели 3360 сосиос.

Ако този стадий приключи сполучливо, по-късно процедурата изисква 2/3 от всичките 152 000 членове с право на избор да гласоподават срещу Бартомеу и хората от обкръжението му отпред на Барселона. Това към този момент ще е задоволително за свикването на нови избори за президент на испанския гранд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР