Кампанията за парламентарните избори в Северна Македония, които ще се

...
Кампанията за парламентарните избори в Северна Македония, които ще се
Коментари Харесай

Северна Македония влиза в предизборна кампания от 24 юни

Кампанията за парламентарните избори в Северна Македония, които ще се произведат на 15 юли, стартира в сряда, 24 юни, оповестява в. " Слободен щемпел ".  

Партиите дадоха обещание почтени и демократични избори и оповестиха, че ще се концентрират върху акция, която ще бъде безвредна за здравето на жителите. СДСМ излезе със мнение, че няма да провежда огромни събития и манифестации. Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ разгласи изцяло друга акция от тези, които са били проведени до момента. Позитивна, почтена и демократична акция оповестиха и от Демократичния съюз за интеграция, предава Българска телеграфна агенция.

Скопските издания оповестяват, че представители на 15 политически партии и предизборни обединения през вчерашния ден със своя автограф върху Кодекса за почтени и демократични избори се задължиха, че ще съблюдават всички закони и правила при организирането и провеждането на предварителните парламентарни избори на 15 юли, само че в допълнение и всички ограничения, които ще бъдат предписани за отбрана от ковид.

На тези десети избори за депутати в Народното събрание, пети по ред предварителни, ще вземат участие общо 1598 претенденти, които ще желаят доверието на гласоподавателите за 120 депутатски места, написа " Слободен щемпел ". Няма самостоятелни депутатски листи, тъй като нито една не събра 1000 подписа от жители за присъединяване. Няма да се гласоподава и в диаспората, тъй като нямаше задоволителен брой искащи. 

Председателят на Държавната изборна комисия Оливер Деркоски след подписването на Кодекса за почтени и демократични избори посочи, че идните избори в Северна Македония ще се произведат в извънредно комплицирана обстановка, на първо място заради пандемията от Ковид-19. Деркоски разгласи, че в идващите дни ще бъдат направени здравни протоколи, въз основа на които ДИК ще формулира упътвания за гласоподаване като подзаконови актове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР