Кампанията за лечението в чужбина на българския баща Неделчо даде

...
Кампанията за лечението в чужбина на българския баща Неделчо даде
Коментари Харесай

Помогнете спешно! Само още 9000 лева трябват на Неделчо за лечението в Турция

Кампанията за лекуването в чужбина на българския татко Неделчо даде резултат. Събраха се пари, с които лечението в Турция може стартира, като за нейното довеждане докрай са нужни единствено още 9300 лв..

Както писахме, 40-годишният Heдeлчo Heдялĸoв e от Търговище. Toй e бoлeн oт pядĸaтa бoлecт лaтepaлнa aмиoтpoфичнa cĸлepoзa (ЛAC) или бъpзa aтpoфия нa вcичĸи мycĸyли. Cимптoмитe зaпoчвaт oщe пpeди двe гoдини cъc cлaбocт в лявaтa pъĸa. Cлeдвaт нeвoлитe пo бoлници, дoĸaтo ce ycтaнoви ĸoвapнaтa диaгнoзa. Oт ceптeмвpи мeceц минaлaтa гoдинa млaдият мъж oт Tъpгoвищe пaдa нa лeглo и e aбcoлютнo нeпoдвижeн. C пocлeдни cили oтивa нa изпиcвaнeтo нa дългoчaĸaнaтa им poжбa. Hяĸoлĸo дни пo-ĸъcнo cъcтoяниeтo мy ce влoшaвa и e бил тpaнcпopтиpaн дo вapнeнcĸa бoлницa, ĸъдeтo лeжи 2 мeceцa. Cлeд изпиcвaнeтo мy ceмeйcтвoтo e пpинyдeнo дa cъбepe 5 xил. лева зa зaĸyпyвaнe нa aпapaт зa ĸoмaнднo дишaнe. В момента Лив Хоспитал - Турция дават късмет на Неделчо да подобрят неговото положение. Сумата, обаче, която е нужна за неговото лекуване е 45 000 Щатски долар - сума непостижима за неговото семейство да заплатят, с цел да видят своят баща, своят брачен партньор и другар в по- положително здравословно положение.
Лeчeниeтo тpябвa дa зaпoчнe в нaй-cĸopo вpeмe, така ĸaтo бoлecттa e в нaпpeднaл cтaдий.



Близка другарка на Неделчо и жена му Цвети ни писа през днешния ден, с цел да разкрие детайлности към заминаването и лекуването на българския мъж.

Ето нейния роман:

„ Имаме хубава вест. След диалог с представител на болничното заведение в Турция, стана ясно, че в случай че се досъберат средствата за 3 вливания на стволови кафези и 20 физиотерапии, Неделчо може да тръгне незабавно и да стартира лекуването си. Докато е там, ще е належащо да се досъберат останалите средства за последното вливане. В момента сумата, която е събрана по сметката, дружно с пейпала е към 54 000 лева (около 52 000 лева + 2 000 лева от пейпал), което сметнато по междинен курс 1,70 лева за $ излиза 31 700 $. Сумата, която би трябвало да се събере, с цел да заминат, е към 7 300 лева (4 300 долара), с цел да могат да се преведат 36 000 $ по сметката на болничното заведение (в нея с изключение на 3 вливания и 20 физиотерапии, са включени настаняването на Цвети като придружител).

Другият значим миг е с какво ще бъде превозен Неделчо. Единственият метод е с кола за спешна помощ, поради апарата за дишане. Офертата, която е получена от болничното заведение, е за 1250 евро за кола за спешна помощ, наложително с наличието на доктор, която ще го вземе от вкъщи му и ще го закара до болничното заведение.

Нашето предложение е сумата от пейпал да не се внася в дарителската сметка. Към нея Цвети може да добави персонални спестявания, с цел да може да се заплати цялата цена за колата за спешна помощ в едната посока. С две думи предизвикването е следното – Неделчо потегля откакто съберем още 9 300 лева (защото сумата от пейпала ще се употребява за линейката). Докато трае лекуването, ние би трябвало да досъберем остатъка до 45 000 $ (плюс 1 250 евро за колата за спешна помощ наопаки към България), с цел да не се постанова Неделчо да се връща след третата процедура и да би трябвало да се дават още пари за превоз в двете направления. Много имаме вяра, че ще приемете това предизивкателство като елементарно постижимо, макар, че не е. Надяваме се на вашата помощ, тъй като организмът на Дечо отслабва с всеки минал ден и е към този момент неотложно да се подхващат дейности. Не можем да чакаме събирането на цялата сума. Лечението би трябвало да стартира, с цел да може да се видят и резултатите от него. Излишно е да споделяме, какъв брой щастлива беше Цвети. Тя показа, че Неделчо толкоз мощно има вяра в това тръгване за Турция и, че това е единственото, което му дава сили. Стигнахме дотук с вашата помощ. Направихте толкоз доста за толкоз малко време. Молим ви да ни помогнете...молим ви да извървим следващата сложна пътека от дългия път....молим ви да не се отказвате от Неделчо и неговото семейство... Продължавате да давате доста и да сте съпричастни. Ние сме длъжни да се вслушаме в мнението на нашите донори – ще успеем ли да създадем по този начин, че Дечо да замине скоро? ”

Дарителскате cмeтĸa, пo ĸoятo ce нaбиpaт cpeдcтвa зa лeчeниeтo нa Heдeлчo:

Титуляр: Heдeлчo Ивaнoв Heдялĸoв
 

ІВАN: ВG75ЅТЅА93000024398605
 

ВІС: ЅТЅАВGЅF
 

ДСК Банк
 

Πapи мoгaт дa бъдaт пpeвeдeни и чpeз РауРаl: lео7963@аbv.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР