Кампанията Спортно лято с БНТ 3 продължава с едно от

...
Кампанията Спортно лято с БНТ 3 продължава с едно от
Коментари Харесай

Световното първенство по плувни спортове в Япония пряко в ефира на БНТ 3

Кампанията " Спортно лято с Българска национална телевизия 3 " продължава с едно от най-очакваните спортни събития през сезона – международното състезание по плувни спортове от 14 юли до 30 юли в японския град Фукуока. Зрителите ще имат опция да се насладят на вълнуващи часове в ефира на публичната телевизия с достиженията на най-хубавите състезатели на планетата по плуване, водна топка, скокове във вода и артистично плуване.

В плувния шампионат България има трима представители – Габриела Георгиева, която на последното международно състезание в Будапеща през 2022 година доближи до полуфинал, ще плува в дисциплините 100 и 200 метра тил, европейският вицешампион от Будапеща 2021 и финалист от Олимпийските игри в Токио 2020 Йосиф Миладинов ще се състезава на 50 и 100 метра бътерфлай, а трениращият в Съединени американски щати Любомир Епитропов, който доближи до полуфинал на Игрите в японската столица, ще даде всичко от себе си на 50, 100 и 200 метра бруст.

Състезанията в плуването, които стартират на 23 юли и завършват на 30 юли, ще разяснява Бюлент Мюмюнов в компанията на генералния секретар на БФ Плувни спортове Димитър Бобев и някогашния национал по плуване Виктор Русинов. Българска национална телевизия 3 ще излъчи директно от Фукуока осемте финални сесии, които са всеки ден от 14:00 часа българско време. Непосредствено преди тяхното начало специфични репортажи ще обобщават представянето на българските състезатели в квалификационните серии.

Между 15 юли и 22 юли ще бъдат излъчени осем финала в шампионата по скокове във вода (повечето от тях са с начален час 12:00), като коментатор ще бъде експертът Георги Чобанов.

Българска национална телевизия 3 ще покаже елиминационната фаза на шампионата по водна топка – мачовете от четвъртфиналите (на 25 юли), полуфиналите (на 27 юли) и дуела за купата на 29 юли , които ще бъдат коментирани от Николай Кръстев и Андрей Константинов.

Красивата дисциплинираност артистично плуване ще бъде излъчена директно сред 19 юли и 21 юли от 13:30 часа , а тънкостите в този спорт ще коментират Цветелина Абрашева и първата шампионка в този спорт у нас и дългогодишна треньорка Ирина Димитрова. Андрей Демирев от мястото на събитието ще пресъздаде атмосферата на най-голямото събитие в плувните спортове.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР