Кампанията ще бъде открита, позитивна, няма да има елементи на

...
Кампанията ще бъде открита, позитивна, няма да има елементи на
Коментари Харесай

Пламен Нунев: Кампанията ще бъде открита и позитивна

Кампанията ще бъде открита, положителна, няма да има детайли на ненавист, никога няма да има завист, няма да има детайли на компромати и на оклеветяване на нашите политически съперници.

Това съобщи Пламен Нунев - член на Изпълнителна комисия на Политическа партия ГЕРБ в изявление за уеб страницата izbori.bg.

А в случай че стартират да вадят компромати против партията в подобен миг?
- Мисля че хората задоволително се наслушаха на компромати, на жилища и такива неща все по-малко и по-малко ще въздействат. Защото със завист, с ненавист и злоба, с неприятни неща позитивизъм няма, нищо положително не се случва от това.
Според мен има вяра, има благоприятни условия да се обединят всички партии, всички листи за един меморандум, с който да градим една платформа за нашата страна в Европейския парламент и европейските институции. Смятам, че много са нещата, поради които можем да вървим в една посока. За всички е доста значимо страната да влезе в Шенген, в еврозоната, да участваме в битката с двойните стандарти при храните, пакет „ Мобилност “, отбрана на българските национални ползи в Европейски Съюз, европейските фондове. Ако има разсъдък във всички политически партии, това нещо може да се случи, тъй като всичко това се прави в името на България.

Какви са главните Ви цели като ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред?
- Приемам една добре работеща и структурирана Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, която досега е работила в цялостен консенсус. Мога да кажа, че с сътрудниците (от Българска социалистическа партия – б.а.) преди излизането им от Народното събрание, работихме доста добре, рационално, изключително по значимите законопроекти. В огромната си част на техните оферти, сме гледали извънредно отговорно и са били вкарвани съответните текстове.
Остава ни в бъдещата работа на комисията да надграждаме постигнатото досега.
Приоритетите на Комисията кореспондират с целите на държавното управление в мандата 2017-2021 година
Основният най-съществен приоритет – минимизиране на рисковете и обезвреждане на заплахите свързани с вътрешната сигурност на страната.
По отношение на вътрешната сигурност и проблемите по дребните обитаеми места - усъвършенствано и координирано е противопоставяне на битовата и стандартната престъпност. Към момента от началото на мандата са назначени към 1500 униформени чиновници и в „ Полиция “, и в „ Жандармерия ". По-важно е, че са направени такива екипи - от служители на реда, оперативни - по престъпни или стопански, "Жандармерия ". В граничните региони тези в полицейски екипи са включени и гранични служители на реда, според от особеностите на района. Те ежемесечно, по график, посещават дребните обитаеми места където към момента няма назначени служители на реда.
Вторият, главен по степен на значимост приоритет, е миграционната политика – недопускане и връщане на нелегално пребиваващите чужденци в страната. Приоритетно би трябвало да се провеждат взаимни инспекции с европейската гранична и брегова защита ФРОНТЕКС за насилственото връщане в страните на нелегално пребиваващите жители на трети страни.
Другата мярка, която прилатаме, е непринудено връщане на лица, които не са получили интернационална протекция и леговище.
Темата миграция като цяло изисква от нас политиците доста сериозна отговорност и мислене в вероятност. Считам, че всичко, което прави България се вижда от европейските ни сътрудници и се прави оценка.
По мотив срещата при премиера по същата тематика, мога да кажа, че в случай че се наложи, на границата с Гърция може да бъдат ситуирани и военни елементи, които да подкрепят полицията при възможна, споделям възможна мигрантска рецесия. Комисията по вътрешна сигурност в мое лице е в непрекъсната връзка с управлението само че Министерство на вътрешните работи. Засилено е наличието на полиция и „ Жандармерия “ по границата, защото към този момент няколко дни има напрежение сред мигранти и полиция край бежанския лагер до Солун. Предприети са ограничения по усилването на територията към границата. При рецесия ще бъдат употребявани сили на българската войска.

Вижте цялото изявление в izbori.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР