Кампанията по директните плащания за 2018 г. е приключила успешно,

...
Кампанията по директните плащания за 2018 г. е приключила успешно,
Коментари Харесай

Кампанията по директните плащания е приключила успешно, срокът няма да бъде удължаван

Кампанията по директните заплащания за 2018 година е завършила сполучливо, имахме опцията за нейното удължение, само че не се наложи, разгласи пред публицисти през днешния ден министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила. Срокът за подаване на заявките беше 15 май и все още всички 108 600 заявки са признати от Общинските служби по земеделие в страната, а над 107 хиляди от тях са приключени, заключи Порожанов.

Подадените заявки са с близо 2500 по-малко от предходната година, само че по другите схеми понижението на площта е с към 48 хиляди хектара и се дължи повече на пасищата, изясни министърът.

По думите му заявките от ден на ден съответстват с платимите площи и осъществените разплащания са за към 37 млн. дкекара директни заплащания.

Положихме оптимални старания окончателният пласт за подкрепяне да бъде подготвен към 1 март, преди подаване на заявките и това е причина за сполучливото привършване на акцията, похвали се Порожанов. Това, че срокът не се удължава, ще даде опция за бързо култивиране на заявките, а фонд "Земеделие " да си направи бързо проекта за инспекциите, които са наложителни, разяснява още той.

Министър Порожанов изброи и обвързваните с Председателството начинания на земеделския бранш, измежду които открои срещата на разплащателните организации от Европейски Съюз в края на май, неофициалния Съвет на министрите по земеделие, форумът за финансовите принадлежности в бранша, на който ще се показа и новият пакет за непосредствено финансиране, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР