Кампанията НЕ плащай започна със сметките за парно. Не плащайте,

...
Кампанията НЕ плащай започна със сметките за парно. Не плащайте,
Коментари Харесай

Мая Манолова призова да не се плащат изравнителните сметки за парно

" Кампанията НЕ плащай стартира със сметките за парно. Не плащайте, уважаеми жители, до 14 септември сметките си за парно. До тогава следва да бъдат издадени новите фактури с поправените дължими суми към Топлофикациите. Става дума за безпричинно обогатяване на Топлофикация за милиони левове, което ще провокира серия от каузи. Хората ще си търсят надвзетите суми ".

Това съобщи водачът на Изправи се България Мая Манолова за Българска национална телевизия във връзка акцията на групировката ѝ „ Не плащай “ и след мнението на Министерство на финансите, че Топлофикация София непозволено е начислила 20% Данък добавена стойност върху изравнителните сметки за парно вместо законовоопределените 9%.

Тя дефинира изравнителните сметки на Топлофикация като „ судоку “, защото те са безусловно неразбираеми. И сумите, които би трябвало да доплатят от няколкостотин лв. е несправедлива и необяснима. Затова от групировката приканиха още за проверка на Топлофикация София и на топлинните счетоводители, тъй като за първи път в сметките са начислени по 55% и даже над 60% сградна апаратура.

По думите ѝ Топлофикация София е във в действителност банкрут. Управлява се неефективно при тотално безгрижие на Фандъкова и общинския съвет, сигнализираме за чадъра, които опъват над Топлофикация. Затова от Изправи се България предложиха на енергийния министър да одържави сдружението. Според тях за последните 15г. ръководство на ГЕРБ обстановката върви по бобслея надолу. И сега Топлофикация дължи над 300 млн. лева на Булгаргаз и над 1 милиарда лева на БЕХ, т.е. е в на практика банкрут с съществени кредитори държавни сдружения. Това би било естествено деяние, което да подсигурява, че не партийни калинки на ГЕРБ, а хора, които могат да спрат кражбите и да вдигнат сдружението нагоре ще ръководят столичното парно.

„ С акцията Не Плащай желаеме да кажем на институциите, че хората към този момент са в неспособност да заплащат – 60% по-скъпо парно, 60% по-скъпа вода, 3 пъти по-скъп газ, 5 пъти по-скъп метан, дървата за огрев стигнаха 200лв/м3, пелетите са 1000лв/т. “, съобщи Мая Манолова и прикани да няма никой гладен и на студено през зимата.

Според нея „ Не плащай “ е акция, която ще се развие и към непристойно високата облага от продажбата на горива а след изборите от групировката ще пристъпят към ефикасни дейности, когато в Народното събрание Изправи се България ще предложи ефикасни решения на енергийната рецесия, казуса с парното, дървата за огрев, бензина и дизела, ангажира се Мая Манолова.

Като допустимо решение водачът на Изправи се България уточни въвеждането на понятието енергийно безпаричен у нас. Дефиницията за това, която от групировката оферират и която се употребява от доста страни в Европа е за всеки, който заплаща над 10% от приходите си за отопление. По нейни калкулации в това положение са близо 70% от българите.

„ Първото нещо, което ще създадем в идващия парламент ще бъде да предложим формулировка за енергийно небогати и цялото нарастване над 10% от приходите да се поеме от страната “, ангажира се Мая Манолова.

Според водача на обществената партия, когато човек се изправи и на всеослушание съобщи позицията си по обективни дела институциите го чуват. И като образци даде признанието за надписаното Данък добавена стойност, както и реакцията на министъра на енергетиката на акцията на организацията против скъпите горива, които съгласно тях са с 1 лев над естествените цени.

„ Енергийният министър не желае да ни види, само че ни чува. Съобразил се е с настояванията ни да извърши пълномощията си по отношение на петролната рафинерия, на която страната е съсобственик.

Но просто да се срещне с управлението на Лукойл е плаха стъпка, опциите му надвишават просто срещи и молби. Държавата има златна акция в рафинерията и има изключителни пълномощия. “ За това беше безапелационна Манолова и подсети, че посредством правото на страната да блокира значими решения за Нефтохим министърът може да извоюва понижаване на цената на бензина и дизела до 2,50лв, колкото е естествената цена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР