Кампанията на район Средец“ и Четири лапи за кастрация продължава

...
Кампанията на район Средец“ и Четири лапи за кастрация продължава
Коментари Харесай

Съвместна кампания за кастрация на бездомни котки провеждат район „Средец“ и фондация „Четири лапи“

Кампанията на регион „ Средец “ и " Четири лапи " за кастрация продължава до края на месец май, написа във Facebook профила си кметът на столичния регион „ Средец “ Трайчо Трайков.

Той уточни, че в конната база в „ Борисовата градина “ е ситуирана мобилна клиника, където ветеринарите да организират прегледите и интервенциите.

„ Благодаря на " Четири лапи " за положителното съдействие “, написа още кметът Трайков.

Съвместната акция на регион „ Средец “ и фондация „ Четири лапи “ започва на 8 май и ще продължи до 31 май, единствено на територията на региона, показаха от пресцентъра Столична община.

Мобилната клиника в „ Борисовата градина “ е отворена от понеделник до петък сред часовете 9:00 и 17:00.

Всяко записано коте би трябвало да е сложено в независима клетка или капан за хуманно залавяне. Клетката би трябвало да бъде покрита, с цел да се минимизира стресът, породен на животното. Дванайсет часа преди интервенцията котето не би трябвало да приема вода и храна, 24 часа след интервенцията, животните ще бъдат излъчени на техните попечители, осведомят от пресцентъра.

Всички обработени животни ще бъдат маркирани, според условията на българското законодателство. Чрез наложителната идентификация става допустимо следенето на резултатите от кастрационната стратегия. Също по този начин всяко животно ще бъде имунизирано срещу бяс и външно и вътрешно обезпаразитено, показват още от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР