Кампанията на Мото-Пфое, чийто партньор е Столичната организация на БЧК,

...
Кампанията на Мото-Пфое, чийто партньор е Столичната организация на БЧК,
Коментари Харесай

Четири рекорда на кампанията #steniskanabala2017

Кампанията на Мото-Пфое, чийто сътрудник е Столичната организация на БЧК, е в интерес на български абитуриенти-сираци, които не престават образованието си във висше образователно заведение (ВУЗ).

През 2017 година общо 2272-ма млади и пораснали зрелостника облякоха тениска, вместо ненужно скъпа дреха, на бала, изпращането или годишнината от завършването си през 2017 година Това е съвсем два пъти повече от предходната година и в действителност съставлява 70% от броя тениски през миналите три години от старта на програмата, взети дружно.

През тази година сумата от единичните дарения от възпитаници и зрелостници е най-високата спрямо предходните три години на #steniskanabala, общо 48 857 лв..

В акцията се включиха 44 учебни заведения от цялата страна, което още веднъж е най-голямата численост участващи образователни заведения до момента.

#steniskanabala2017 събра рекордните до този миг 100 634 лв., откакто към единичните дарения от зрелостници се причислиха корпоративни и частни крупни донори с обща сума от 51 777 лв..

40 еднократни стипендии за ВУЗ на абитуриенти-сираци от Випуск 2017 се поемат с 80 000 лева от събрания дарителски фонд. Бенефициентите по програмата #steniskanabala са класирани според регламента, оповестен на формалния уебсайт.

За първи път тази година #steniskanabala стартира и една изключителна самодейност. С останалите над 20 000 лв. ще се подтикват студенти-бенефициенти по програмата от предишни години. Тези от тях с доста добър триумф ще получат в допълнение по 700 лв., а студентите с отличен триумф приблизително от годините на следването си до момента ще получат по 1000 лв.. Партньорът на Мото-Пфое в самодейността, БЧК Столична организация ще събира уверенията за триумф и ще даде тези изключителни средства в границите на няколко седмици.

На особено основан уебсайт www.steniskanabala.bg всеки сегашен, някогашен или предстоящ зрелостник може да подари средства, онлайн или по банков път, за образованието на зрелостниците без родители. В знак на признателност Мото-Пфое му дава признака на акцията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или среща на випуска. Всеки самичък избира размера на дарението си, само че тениската се предоставв при дарения над 20 лева Всяка година дизайнът на тениската е друг. Всеки нов сезон на самодейността започва през февруари, когато стартират абитуриентските безредици и приключва през октомври на настоящата година, откакто станат известни всички признати за студенти от съответния випуск.

Даряването на средства за зрелостници без родители е дългогодишна самодейност на Мото-Пфое. Стартиралото през 1996 година годишно благотворително фешън ревю подпомагаше абитуриенти-сираци от контингента на БЧК и със събраните средства се закупуваха тоалети, аксесоари и куверти за бала им. От 2014 година Мото-Пфое надгради своята самодейност, като към този момент оказва помощ на зрелостниците без родители от цялата страна да продължат образованието си след 12-ти клас. Вдъхновители на акцията #steniskanabala са група зрелостници от Пирот, които през 2013 година сътвориха благотворителна самодейност, събираща средства за деца в потребност. Един цялостен випуск отиде на бала с тениски, вместо с рокля или костюм и подари спестените пари на деца в неравностойно състояние. Година по-късно, Мото-Пфое пое щафетата и продължава самодейността в България.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

BMW X2 е като Х1, само че с членска карта за фитнеса

Ares облече Mercedes G-Class в костюм за Хелоуин, даде му 760 к.с. и му желае $700 000

Компании, които изгарят по $1 милиарда на година са секси, само че статистически обречени
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР