Кампанията на Министерството на икономиката и индустрията Достъпно за вас“

...
Кампанията на Министерството на икономиката и индустрията Достъпно за вас“
Коментари Харесай

Богомил Николов: Не съм оптимист за кампанията Достъпно за вас

Кампанията на Министерството на стопанската система и промишлеността „ Достъпно за вас “ потегля от през днешния ден. Целта е цените на най-малко петдесет хранителни артикули в огромните търговски вериги, които са се присъединили, да бъдат по-ниски. Те ще бъдат брандирани с логото на акцията. 

Достъпните цени на 50 артикули от дребната потребителска е задачата на Министерството на стопанската система,  а в по-далечен проект замисълът на ведомството е да се основава конкурентна среда, която да реализира трайно ниски цени на продуктите от първа нужда. Всеки един търговски обект, който се е присъединил в акцията, ще употребява логото на самодейността " Достъпно за вас ". То ще бъде позиционирано до стоката, която е препоръчана в съответната седмица и в брошурите на търговеца. Цената би трябвало да е най-ниската, на която могат да предложат съответния продукт. 

С изключително мнение за акцията са от асоциация " Активни консуматори ".  Богомил Николов разяснява:

" Смятам, че страната не би трябвало да се меси в цените. Ако желае да подкрепи хората с ниски приходи, би трябвало да го прави през обществената политика. Подобни образци има в доста страни. Някъде се раздават помощи в натура, другаде целеви, които са предопределени единствено за избрани артикули. Всяко едно такова вмешателство в свободното ценообразуване ще дефектира в някоя друга посока-дали веригите ще си приспаднат това понижение в цените на другите артикули, или по някакъв различен начин-то някъде ще бъде обезщетено. Затова считаме, че сходни старания са ненужни и загуба на време. Веригите си вършат промоции. Всичко наподобява, че това е една акция с държавен щемпел.  Не съм огромен оптимист, че хората ще усетят нещо. "

На седмична база в Министерството на стопанската система и промишлеността ще се прави разбор, с цел да се следи динамичността на цените, разясняват оттова. В идващ стадий на уеб страницата на ведомството потребителите ще могат да намерят понижението на продукта и ще видят от кое място могат да го закупят.

Инициативата „ Достъпно за вас “ трябваше да стартира при започване на месеца, само че се изчакваше мнение на Комисията за защита на конкуренцията, които в началото се оповестиха срещу акцията с претекста, че ще наруши ценовата конкуренция сред търговците. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР