Кампанията на Лечебни заведения МЕДИКА“ за скрининг на сърдечно-съдови заболявания

...
Кампанията на Лечебни заведения МЕДИКА“ за скрининг на сърдечно-съдови заболявания
Коментари Харесай

Медика с нови дати за скрининг на сърдечно-съдови заболявания

Кампанията на Лечебни заведения „ МЕДИКА “ за скрининг на сърдечно-съдови болести продължава и през юни. Инициативата цели ранна диагностика и попречване на затрудненията в резултат на неглижиране на здравословните проблеми.

Две са датите, на които ще се правят безплатните профилактични прегледи при кардиолог и съдов хирург – на 8 юни /събота/ и на 22 юни /събота/. Необходимо е авансово записване на телефон 082830230.

Болка в гърдите, затруднено дишане, отоци и задържане на течности, сърцетуптене, лесна отмалялост, виене на свят са индикация за сърдечни болести. Сигнали за вероятни проблеми с вените и артериите са: уязвимост и болки в мускулите на краката при придвижване, отичане на крайниците, поява на мъчно зарастващи рани. Хора, които имат някои от посочените признаци, би следвало да се възползват от скрининговата акция на болничното заведение. За обзор могат да се запишат и пациенти, които към този момент имат сложена диагноза. За тях е целесъобразно да си носят цялата налична здравна документи.

И на двете посочени дати прегледите ще бъдат осъществени в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „ Рига “ №35.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР