Кампанията на Барселона по защитата на Суперкупата на Испания в

...
Кампанията на Барселона по защитата на Суперкупата на Испания в
Коментари Харесай

Автобусът на Барселона обърка пътя на път за тренировката в Саудитска Арабия

Кампанията на Барселона по отбраната на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия стартира с куриоз. Отборът дойде много късно за плануваната подготовка, а източник от щаба на каталонците разгласи, че водачът на автобуса е объркал посоката и това ги е забавило. Отборът трябваше да тренира на стадиона на локалния клуб Ал Итихад, само че вместо това лидерът на рейса ги е закарал на стадион Кинг Абдула Спорт Сити, където се играят мачовете от шампионата. Разстоянието сред двете уреди е към 30 километра, а Барселона ще играе на следващия ден полуфинал против Атлетико (Мадрид). По-късно през днешния ден Реал (Мадрид) играе в другия полуфинал против Валенсия.

След цялата тая авантюра рейсът на Барселона дойде на стадиона за тренировки с 45 минути отвън графика, в допълнение забавени и от трафика по крайбрежието. По принцип Ернесто Валверде и халфът Серхио Бускетс трябваше да приказват преди тренировката пред медиите, само че това отпадна от програмата поради закъснението.

Новият формат за провеждането на Суперкупата беше препоръчан от президента на федерацията на Испания Луис Рубиалес и беше признат от клубовете. По традиция мачът за този трофей се играеше през август, само че решението беше да се реалокира за януари и да се играе зад граница с рекламна цел.

Тригодишна договорка за провеждането на шампионата в Саудитска Арабия бе оповестена предишния ноември, за която испанските медии настояват, че коства към 40 милиона евро (44 милиона долара) годишно. Реакция имаше от бранителите на човешките права и обичайна фенска конструкция на четирите тима, за които пътуването е доста мъчно. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР