Кампанията на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) Ние

...
Кампанията на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) Ние
Коментари Харесай

Включете се! Броим врабчетата в България на 27 април

Кампанията на Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) " Ние броим врабчетата " тази година ще се състои на 27 април, събота. Броенето ще ни помогне да установим численостите, в които се срещат тези градски птици, местата за живот, които избират и кой тип врабчета доминира у нас, споделят от организацията в известие на своята интернет страница. Врабчетата понижават за последните 10 години и са с 30% по-малко, показват още от Българско дружество за защита на птиците.
Прочетете още
Всеки може да се включи в преброяването на врабчетата, които забележи на открито. Нужни са единствено 10 минути, означават също от Българско дружество за защита на птиците. За задачата се изисква регистрация, с която да бъде маркирано мястото, където човек се намира, както и броя врабчета, които вижда. Преброяването ще се състои сред 9:00 до 12:00 ч. 

През октомври предходната година Българско дружество за защита на птиците показа данни от 19-годишно изследване на състоянието на широкоразпространените типове птици. Оценката на експертите бе, че през 2022 година общият показател на птиците понижава с 13%, а през 2023 година – с 14%. Сред намаляващите типове са и домашното врабче и селската лястовица. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР