Кампанията Достъпно за вас показва добри резултати - в момента

...
Кампанията Достъпно за вас показва добри резултати - в момента
Коментари Харесай

Разширяват инициативата Достъпно за вас

Кампанията " Достъпно за вас " демонстрира положителни резултати - сега комерсиалните обекти, които са се присъединили са близо 500. Има доста участници и от дребните обитаеми места от Шумен, Русе и Перник. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов на конференция пред публицисти.

Малките търговски обекти също се присъединили в самодейността.

През 2024 година ще се цели по-добра осведоменост на потребителите с акцията " Достъпно за вас ". Разширява се и портфолиото от участници - от нехранителни вериги и от аптечни вериги. Инициативата ще прерасне в главен инструмент за информация на потребителите от позиция на прехода, който да се направи от лв. към евро с оглед присъединението на България в Еврозоната, разяснява Богданов.

Обсъжда се и смяна в управлението на Комисия за отбрана на потребителите (КЗП).

Той изясни, че целите пред икономическото министерство остават три - икономическото и индустриално съдействие на България, ефикасното и транспарантно ръководство на държавните предприятия и българските консуматори. Богданов направи къса ретроспекция какво е свършило Министерство на стопанската система през 2023 година Няколко са главните стълбове, по които работи министерството - участието на България в Шенген и Еврозоната, продължение на дейния разговор с интернационалните партньори и на акцията в Западна Европа за присъединение на България в Шенгенското пространство, работа за посещаване на австрийския министър на стопанската система в България, привличане на задгранични вложения - за 2023 година задграничните вложения у нас за първите 10 месеца са близо 7 милиарда лева, пускане на две нови индустриални зони в Доброславци и Стара Загора, работи се и по няколко инструмента, които да подкрепят бизнеса.

Съществена тематика за гарантиране на икономическо развиване на България през 2024 година е да се привлекат вложители и да се отворят нови пазари. Ключовите нови пазари, които ще бъдат приоритет са Обединените Арабски емирства (ОАЕ), Египет, Виетнам, Саудитска Арабия, Република Корея и Япония. Богданов открои като значителен проблем, който би трябвало да бъде решен са фрагментите, нужни за пазара на труда.

Ключов приоритет остава присъединението на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз , акцентира министърът на стопанската система и промишлеността. Министерство на стопанската система ще работи да не се закрива Държавната консолидационна компания (ДКК). Целта е да се концентрират държавните предприятия в чиста технологии и кръгова стопанска система, хранителна и биотехнологии, сериозни материали и първични материали. Държавните предприятия би трябвало да действат дейно, настоя Богдан Богданов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР