Кампанията Достъпно за вас на Министерството на икономиката не оказва

...
Кампанията Достъпно за вас на Министерството на икономиката не оказва
Коментари Харесай

"Достъпно за вас" не оказва очаквания натиск върху цените на пазара

Кампанията " Достъпно за вас " на Министерството на стопанската система не оказва упования напън върху цените на пазара. Търговските вериги, които не са част от самодейността настояват, че съумяват да поддържат лични промоционални цени и не регистрират отлив на клиенти.

Хипермаркетите, които остават отвън обсега на държавната самодейност, която, напомням, е доброволна, поддържат лична ценова политика, учредена на промоционални предложения, без да губят клиенти.

" Имайки целия подбор, който е наличен за потребителите, просто считам, че е избор на потребителите да решат в коя верига да отидат да пазарят. Към момента си имаме наша ценова политика, която я следваме, цените са налични и ние споделяме достъпността на целия нашия подбор ", разяснява пред БНР Елиза Грънчарова, шеф " Маркетинг " на една от огромните търговски вериги.

Според Николай Вълканов от Сдружението за съвременна търговия, всяка интервенция на пазара не е целесъобразна, само че даже търговците да задържат някои артикули на допустимо най-ниски цени, това не може да окаже сериозен ценови напън.

" Начинът, по който е и написано самата самодейност, по един продукт от стокова група, т.е. жестоко казано, една марка кисело мляко цялата палитра млека, които са и в разнообразни проценти, не би трябвало да реализира някакъв толкоз значителен резултат върху пазара, съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР