Кампанията Българската Коледа се провежда за 17-та поредна година. Традиционният

...
Кампанията Българската Коледа се провежда за 17-та поредна година. Традиционният
Коментари Харесай

Малката София чува и казва "мама" благодарение на Българската Коледа

Кампанията " Българската Коледа " се организира за 17-та поредна година. Традиционният огромен концерт се състоя снощи в Народния спектакъл " Иван Вазов " в столицата. Това бкулминацията на самодейността, която през 2019 минава под мотото " Да дарим бъдеще за болните деца " и е под патронажа на президента Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева.

Два пъти Българската Коледа обезпечава средства на фамилията на дребната София от Бургас. Тя е родена през 2016 година без никакви затруднения и радва родителите си като витално и крепко бебе. Поведението на детето обаче стартира да буди паника след шестия месец - София не реагира на звук.

В София лекари удостоверяват подозренията на родителите. Следва процедура в столичната ВМА, където слагат първия кохлеарен имплант на детото. След него стартира и рехабилитация, описа пред БНР Бургас майката Мария Кърцова.

" През февруари тази година е подложен втори уред: Непрекъснато би трябвало да се купуват консумативи за апаратите, кабели, акумулатори, външната част би трябвало да се поддържа.С тази помощ от Българската Коледа общо взето закрепваме ситуацията. Нищо не е един лев! Аз вземам участие и пущам СМС- и от началото на тази самодейност, без да съм имала проблем, детето ми е на три години. Винаги съм подкрепяла такива начинания. Хубаво е да имаме гражданско отношение към деца и изобщо към хора с проблеми, тъй като им е нужна помощ, било и малко ", споделя Кърцова.

София посещава ДГ " Златното ключе ", където е призната с отворени прегръдки от другите деца и учителките. 

Всички доста ни оказват помощ, децата си играят с нея. Тя взе участие интензивно във всички занимания. Първоначално споделяше несвързани срички, сред които и ма ма и други сходни. Специалисти работят с детето и в Бургас и в София.След рехабилитацията имаме прогрес, към този момент споделя думи и фрази, посочи Кърцова.

Мария Кърцова и тази година ще кандидатства за помощ от Българската Коледа, с цел да може дребната София да напредне още повече.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР