Кампанията „Бъди войник“ дава възможност за информиран избор на младите

...
Кампанията „Бъди войник“ дава възможност за информиран избор на младите
Коментари Харесай

Във Враца се проведе кампанията Бъди войник

Кампанията „ Бъди боец “ дава опция за осведомен избор на младежите за работа в армията. За мен като заместник-командир на Сухопътните войски е значимо, че на тези събития можем да сложим във фокуса на публичното внимание най-големия тип въоръжени сили. В множеството случаи за армията се приказва, когато прави действия в помощ на популацията, да вземем за пример при естествени бедствия, пожари, наводнения, неутрализиране на муниции и в други спешни обстановки. Събитията от акцията дават опция на обществеността да види една част от техниката и военнослужещите, които извършват и тези задания.

Това сподели пред медии през днешния ден, 26 септември, бригаден военачалник Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски при старта на събитията от акцията „ Бъди боец “ във Враца, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. Той акцентира, че акцията не трябва да се преглежда отвън комплексните ограничения, които се подхващат от управлението на Министерството на защитата за повишение на възнагражденията на военнослужещите, възстановяване на изискванията във войсковите формирования и на полигоните, обезпечаването на нови самостоятелни и групови екипировки.

В отговор на журналистически въпрос за ремонта на сградния фонд на батальона във Враца бригаден военачалник Цолов съобщи, че ремонтните действия са планувани в два стадия и към този момент е в ход тяхното осъществяване, което ще завърши в края на идната година.

Гражданите и гостите на Враца имаха опция да получат информация за реда и методите за кандидатстване в Българската войска на осведомителните тържища на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, работа „ Военна полиция “, Централното военно окръжие и 68-а бригада „ Специални сили “.

От военното формирование във Враца бяха показани техника, въоръжение, съоръжение и екипировка. Със свои щандове в статичния показ се включиха работа „ Военна полиция “ и 68-а бригада „ Специални сили “.

Динамичният показ на умения и качества на командосите от бригада „ Специални сили “ бяха приветствани от децата и учениците, които макар дъжда останаха на демонстрациите. Командирът на 68-а бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев съобщи, че акцията ще има и дълготраен резултат, тъй като на събитията участват деца от разнообразни възрасти, за които след време военната специалност може да стане техен избор.

Събитията от акцията „ Бъди боец “ във Враца приключиха с концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили, Представителния боен духов оркестър на Сухопътните войски и самодейни сформира към Военния клуб в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР